Ahmedinejad'ı uydudan izleyecekler

Ahmedinejad'ı uydudan izleyecekler

İsrail Uzay Ajansı Başkanı Yitzhak Ben İsrael'den küstah açıklamalar: "Uydu, İran Cumhurbaşkanı'nı Türk kahvesini yudumlarken görebilir"

İsrail Uzay Ajansı Başkanı Yitzhak Ben İsrael, ülkesinin yaklaşık 10 gün kadar önce uzaya fırlattığı casus uydu "Ofek 9"un yüksek kalitede görüntüler sağladığını söyleyip, uydunun İran Cumhurbaşkanı'nı yakından izleyebileceğini öne sürdü.

İsrail ordu radyosunun, Yitzhak Ben İsrael'in Amerika'da Arapça yayımlanan El Hurra isimli televizyona verdiği söyleşiden aktardığı habere göre, Ben İsrael'e "Ofek 9'un, Mahmud Ahmedinejad'ı ofisinde veya evinde görüp göremeyeceği" soruldu. Ben İsrael de, "Uydu, İran Cumhurbaşkanı'nı Türk kahvesini yudumlarken görebilir" karşılığını verdi.

Uzay Ajansı Başkanı, bir soru üzerine de "kişisel görüşüne göre, tek başına İsrail'in değil tüm Batı ülkelerinin, İran'ın nükleer programını durdurmak için uygun ölçüde kuvvet kullanacakları" yorumunda bulundu.

Ofek 9 fırlatılmasının hemen ardından, ilk görüntüleri geçen hafta göndermeye başlamıştı. Kontrol istasyonu yetkililerine göre, Ofek 9 ile ilgili her şey beklendiği gibi gidiyor.

Benzerleri arasında 6. uydu olan Ofek 9, İsrail'in Orta Doğu'daki istihbaratı için anahtar bir uydu olarak görülüyor. İsrail tarafından fırlatılanlardan diğer uydulara nazaran Ofek 9'un ışık, bulut ve kötü hava koşullarından etkilenmeyen radarla donatılmış olduğunu belirtiliyor.

Etiketler :