Ahmedinejad'ın seçim bürosuna silahlı saldırı

Ahmedinejad'ın seçim bürosuna silahlı saldırı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın seçim bürosuna silahlı saldırı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Zahidan kentindeki seçim bürosuna silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi.
İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Sistan-Belucistan eyaletinin başkenti Zahidan'da Ahmedinejad'ın seçim bürosuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Seçim bürosundaki görevlilerle tartışan silahlı 3 kişinin Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeler kullandığı, afiş ve posterleri yırttığı daha sonra da oradakileri yaylım ateşine tuttuğu belirtildi.

Saldırıda yaralananlardan birinin 2 yaşındaki çocuk olduğu kaydedildi. Güvenlik güçlerinin olay yerine intikaliyle saldırganların etkisiz hale getirilerek yakalandığı bildirildi.

Teröristlerin aynı kentteki Emir-ül Muminin Camisine yerleştirdikleri bombayı dün akşam namazı sırasında patlatması sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, 125 kişi de yaralanmıştı.

Hastane kaynakları durumu ağır olan yaralılardan 6'sının daha bugün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sistan-Belucistan Valisi Ali Muhammed Azad, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalandığını ve sorgularının sürdüğünü açıklamıştı. Bu arada basında yer alan haberlerde, saldırıda ABD ve İsrail'in parmağının bulunduğunun kuşkusuz olduğu iddia edildi. Afganistan-Pakistan sınırındaki eyalette güvenlik güçleriyle silahlı uyuşturucu ve adam kaçakçıları arasında sık sık çatışma çıkıyor. Eyalette daha önce de benzeri saldırılarda çok sayıda sivil ve güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.


Etiketler :