AHMET ÇALIK KİMDİR?

AHMET ÇALIK KİMDİR?

AHMET ÇALIK KİMDİR?

Futbola Genclerbirligi altyapısında başlayan Ahmet Çalık, 2017 yılında 2.5 milyon Euro bedelle Galatasaray'a transfer olmuştu. 27 yaşındaki tecrübeli stoper Ekim 2020'de ise bedelsiz olarak Konyaspor'un yolunu tuttu.

Futbol kariyerine başkent ekibi Gençlerbirliği altyapısında başlayan 1994 doğumlu Ahmet Çalık, 2017 yılında 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer olmuştu.

Son olarak Konyaspor'da top koşturan Çalık, 8 kez de A Milli TAKIM forması giymişti.

Babası Gümüşhaneli, annesi ise Ispartalı olan Ahmet'in kendinden 5 yaş büyük bir ağabeyi ve 11 yaş küçük bir kardeşi vardır. Babası kireç imalatçılığı yapmaktadır.

11 Ocak 2022 tarihi saat 09.05'te Ankara güzergahında geçirdiği trafik KAZASI sonucu öldü.Cenazesi, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Sungur Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Ahmet Çalık hayatını kaybettikten sonra Konyaspor tarafından futbolcusu 6 numaralı forması emekli edildi. Süper Lig'in 21. haftasındaki maçların 6. dakikasında oyun durdu ve tüm stat, hayatını kaybeden genç futbolcuyu alkışlayıp sahaya karanfil atarak onu andı.18 Ocak'ta Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun kalan haftalarının "Ahmet Çalık Sezonu" olarak oynatılmasını kararlaştırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.