Ahmet Gündoğdu "Komplolara Boyun Eğmeyeceğiz"

Ahmet Gündoğdu "Komplolara Boyun Eğmeyeceğiz"

Memur-Sen İstanbul Şubeler Buluşması ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube tarafından organize edilen programlara katılan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu önemli açıklamalarda bulundu.

 

 Olayları, 17 Aralık Süreci, yardım TIR'larının durdurulması ve 1 Mayıs Dayatması ile istenmeyen olaylara neden olanları eleştiren Gündoğdu, " Emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracağız. Ümmeti ve ümmetin geleceğini küresel darbecilerin eline bırakmayacağız. Onların oyunlarını bozacağız. Memur-Sen olarak, ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

 

Başörtü yasağının son bulması ve çözüm sürecinin devam ediyor olmasını "önemli bir kazanım" olarak değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, barış ve hakkaniyet temelli yeni bir dünya mücadelesi verdiklerini vurguladı.

YASAKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

Gündoğdu, "Darbe dönemlerinin, vesayet süreçlerinin eseri kanun ve kararlarla uygulamaya konulan bütün yasakların kaldırılması için mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımların sonuncusu ve bu ülkenin kadınları açısından en değerlisi, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılmasıdır. Bunu milletimize inanarak ve güvenerek başlattığımız “Özgürlük için On Milyon İmza” kampanyasında topladığımız 12 Milyon 300 bin imzayla başardık" dedi.

KOMPLOLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Konuşmasında Çözüm Sürecine de değinen Gündoğdu, " Kardeşlik ikliminin bu toprakların mütemmim cüzü olduğu inancıyla, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine de “Çözüm Süreci”ne de destek olduk, destek oluyoruz. Akil İnsanlar Heyeti’nde yer almayı millet tarafından verilmiş bir görevin ifası olarak gördük. Türkiye’yi tabiri caizse karış karış gezdik. Çözüm iradesini destekleyecek girişimlerin ya öncüsü ya da paydaşı olduk. Bugün 18 aydır bölgeden şehit haberi gelmiyor. Bundan rahatsız olan yapılar var. Onlar rahatsız diye kardeşliğimizden vazgeçemeyiz. Çözüm sürecini akamete uğratma planları yapıyorlar. Herkesin eşit yurtdaş olduğu yeni Türkiye’yi Eski Türkiye’ye döndürme hesapları yapıyorlar. Hevesleri kursaklarında kalacak inşallah. Memur-Sen olarak, ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara asla boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

VESAYETİN KARŞISINDAYIZ

"Paralel, yatay ya da dikey devlet olmaz. Vesayetin karşısındayız" diyen Gündoğdu, " Gezi Olayları, 17 Aralık Süreci, yardım TIR'larının durdurulması ve 1 Mayıs Dayatması küresel bir operasyondu ve tutmadı. 17 Aralık’la birlikte ortaya çıkan “Büyük Türkiye” hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanmasını kabul etmiyoruz. Ümmeti ve ümmetin geleceğini küresel darbecilerin eline bırakmayacağız. Ulus ötesi darbecilerle de, taşeronlarıyla da demokratik mücadelemizi son darbeci de pes edinceye kadar sürdüreceğiz. Erdemli bir dünyanın kurulmasında öncü olmalıyız, dik duracağız. Emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracağız. Oyunlarını bozacağız. Memur-Sen dünyanın dört bir yanındaki mazlumların kimliğine bakmadan her zaman yanlarında oldu, olmaya devam edecek.  Yine kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında oldu, olmaya devam edecek" dedi.

YENİ, SİVİL VE ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA İSTİYORUZ

Konuşmasında Yeni Anayasa vurgusu yapan Gündoğdu, "Milletin sivil siyasete olan inancını kaybettirerek vesayete ve darbelere vize kolaylığı sağlayan üstünlerin hukuku anlayışını yeniden hayata geçirmek isteyenlerin oyununu tamamıyla bozmalıyız. Onun için öncelikle yeni, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa istiyoruz" şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZİN YANINDA YER ALMALIYIZ

Erdemli bir toplumun yeniden inşası için gençleri önemsediklerini belirten Gündoğdu, "Bir milletin geleceğinin teminatı olan gençlerin yanında yer almak ve onlara özgüven aşılamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" dedi.

İLLEGAL DİNLEMELERE HESAP SORULSUN 

Konuşmasında hukuksuz dinlemeleri de eleştiren Gündoğdu, "Beni dinleyenler hakkında suç duyurusu yaptık, takipçisiyiz. Hukuksuz, illegal işlere buluşanların deşifre edilmesini bekliyoruz.  Hukuksuz dinlemeler terörist İsrail'in işine yaradı. Bunun hesabı sorulsun istiyoruz" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.