Ahmet Hakan'a çaktı

Ahmet Hakan'a çaktı

Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a çakan yazısı ile TRT yönetimini çıldırttı. Hakkında dava açılıyor.

Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın kardeşinin TRT'ye pazarlanan filmini yazınca başına ummadık bir dert aldı. Yazısı Ahmet Hakan'dan önce TRT yönetimini çileden çıkarttı. Sevilay Yükselir hakkında dava açacaklarını duyurdular.

TRT'den gelen yazılı açıklama sert kelimelerle yüklü...
Alışılmış bürokratik lisanın dışına taşmış ve Sevilay Yükselir'e çeşitli imalarla dolu göndermeler yapılmış...

İşte o açıklama;

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen Uzak İhtimal isimli filmin TRT tarafından satın alınmasından yola çıkılarak; TRT kurumu ve genel müdürümüz Sn İbrahim Şahin hakkında "yalan" ve "iftira" niteliğinde bir yazı yazılmıştır.

TRT aylık ortalama olarak 50 adet sinema filmi satın almaktadır. Yine günlük olarak ortalama 350 farklı program kanallarımızda yayınlanmaktadır. Yazıda bahsedilen film, TRT'nin film alım standartlarına uygundur ve ödenen ücret makul seviyededir.

Sevilay Yükselir'in TRT'de yayınlanmasını eleştirdiği filmin;

Rotterdam Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü, İstanbul Film Festivali'nde En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo Ödüllerini aldıktan sonra, Linz'de düzenlenen Crossing Europe Film Festival 2009'da da büyük ödülü kazandığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle çekildiğini biliniyor. Bilinmeyense ilgili yazarın bu filmden ve TRT kurumundan ne istediğidir?

Kirli ilişkilerle yayıncılık yapanlar; kaliteli yapımların TRT ekranlarında yer almasından her daim rahatsızlık duymuşlardır.

Bugüne kadar TRT'nin tek bir harcaması hakkında hukuki olarak "yolsuzluk, usulsüzlük var" denilememiştir. Hal böyleyken çeşitli yakıştırmalar yapılarak, kurumumuza ve genel müdürümüze iftira atılmaktadır.

İlgili yazıda; Coşkun Ailesiyle, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Amasya'dan tanışık olduklarını iddia ediliyor.

Bu iddia, tamamen yalandır! Sayın Şahin ile bahsedilen isimlerin Amasya'dan tanıştığı ispat edilmek zorundadır. Bu tanışıklığı ispat edemeyenleri kamuoyu önünde "yalan ve iftira yazdıklarını" ilan ediyoruz.

İlgili yazar ve yazısı hakkında hukuki işlemler başlatılmıştır

Etiketler :