Ahmet Hakan'a saldıranlar bakın kim çıktı!

Ahmet Hakan'a saldıranlar bakın kim çıktı!

Dün gece programdan sonra saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan'ı darp edenlerin kimlikleri belli oldu. Saldırganlardan 2'sinin kimliği şoke etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Şişli ilçesindeki evinin önünde uğradığı saldırı sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre, CNN Türk televizyonundaki programının ardından aracıyla Nişantaşı'nda bulunan evinin önüne gelen gazeteci Hakan, bir otomobilden inen kimliği belirsiz 4 şüphelinin saldırısına uğradı.

Darp sonucu göğsünden ve yüzünden yaralanan Hakan, Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ahmet Hakan, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. Ahmet Hakan'a saldıran şüphelilerden 4'ü gözaltına alındı. Saldırganlar, Hamidiye Şişli Etfal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ahmet-hakana-saldiranlar-bakin-kim-çikti.20151001105839.jpg

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk'teki "Tarafsız Bölge" programının sunucusu Ahmet Hakan'a saldırıda bulunan 4 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman. Şüphelilerden Uğur Adıyaman, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı şirketin sahibinin kardeşi. Şüphelilerden 2'sinin daha önceden tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmak suçlarından poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin ilk sorgularında trafik nedeniyle tartıştıklarını aralarında itiş kakış yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Polis, olayda bir azmettirici olma ihtimaline karşı şüphelilerin bilgisayar, telefon gibi özel cihazlarını incelemeye aldı.

Polis yetkilileri, Ahmet Hakan'ın Cem Uzan'la Twitter'deki bir tartışması olduğu bilgilerinin de yer aldığını, bunun da incelendiğini söylediler.

ahmet-hakana-saldiranlar-bakin-kim-çikti.20151001105902.jpg

HÜRRİYET GAZETESİ'NDEN AÇIKLAMA

Hastane önünde bir açıklama yapan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ahmet Hakan'ın, bu saate kadar hastaneden ayrılmayan tüm arkadaşlarına, muhabir ve kameramanlara selamları olduğunu söyledi.

"Hürriyet gazetesi 6 Eylül'de bir saldırıya uğradı. 8 Eylül'de ikinci bir saldırı gerçekleşti. Ahmet Hakan'a da saldırı göz göre göre geldi" ifadesini kullanan Ergin, şöyle devam etti:

"Bu tehdidi görüyordu. Saldırının olacağını görüyordu. Bunun engellenmesi için başvurmuştu ancak cevap alamadı, önlem alınmadı. 2015 yılında ne yazık ki Türkiye'de gazeteciler olarak can güvenliğimizden endişe içindeyiz. Durumu hakkında doktorlar bilgi verirken yanındaydım. Burnunda bir kırık var, ameliyat olması gerekecek. 3 ve 4. kaburgalarında anladığım kadarıyla bir kırık var, elinde bir ezik var. Ancak genel olarak sağlık durumu iyi."

ahmet-hakana-saldiranlar-bakin-kim-çikti.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.