Ahmet Hakan'dan saltanatı kaldırana dua!

Ahmet Hakan'dan saltanatı kaldırana dua!

Ahmet Hakan Hürriyet'teki köşesinde daha önce reklamını yapmaya gerek yok dediği Muhteşem Yüzyıl dizisine haneden ailesinden gelen tepkiyi eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan, bugün köşesinde çok ilginç bir yazı yazdı. Konu bir kaç gün önce, "hakkında yazı yazmak dizinin reklamını yapmak olur. En iyisi hiç konuşmayalım" dediği Muhteşem Yüzyıl dizisiydi.

Ahmet Hakan "İyi ki saltanat kalkmış" dediği yazısında "Bir köşe yazan olarak acayip etkisiz olduğumu dehşetle fark etmiş bulunmaktayım." dedi ve şöyle devam etti:

Baksanıza! "Kötü bir dizi de ve geç" dediğim "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizi, ortalığı kasıp kavurdu.

Bakanlar ayağa kalktı, RTÜK olaya el attı, sendikalar suç duyurusunda bulundu, bazı gazeteler "Muhteşem Süleyman" adlı broşürler dağıttı, her köşeden "tarihimize iftira" çığlıkları yükseliyor.

Ama ben en çok Hanedan'in son temsilcilerinden birinin verdiği demeçle eğlendim.

Sultan ikinci Abdülhamid'in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu efendimiz, "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili olarak şöyle diyor: "Aile olarak karar aldık, kendi tarihimizi kendimiz çekip yapılan yanlışlıklara bir son vereceğiz".

Şu yaklaşıma bakar mısınız?

Sanki koca bir devir, bu beyefendinin ailesinin özel tarihi... Bu durumda Çaldıran Savaşı'ndan söz ettiğimizde bu beyefendi, "Ailemizin komşusu ile arasındaki özel bir mesele... Kurcalamayın" mı diyecek?

Neyse... "Galiba en iyisi saltanatı kaldıranlara dua etmekle yetinmek..."


Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını Hürriyet gazetesinden okuyabilirsiniz. 

Etiketler :