Ahmet Kaya sorusu, Özkök'ü çileden çıkardı!

Ahmet Kaya sorusu, Özkök'ü çileden çıkardı!

Hürriyet Gazetesi'nin atmış olduğu manşet Ertuğrul Özkök'e sorulması, Özkök'ü çileden çıkardı.

Ahmet Kaya soruları Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök'ün tepesini attırdı. "Şerefsiz" manşeti ve Ahmet Kaya'nın ölümünün ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyleyen Özkök, Ergenekon sürecinde atılan manşetlere işaret etti. İşte Özkök'ün açıklamaları;

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ekranda mağduru olduğu yasadışı dinleme olaylarına isyan etti. Gazeteciler.com'da yer alan habere göre kendisini kimin dinlettiğini de açıklayan Özkök açtı ağzını yumdu gözünü.

Balçiçek İlter'e konuk olan Özkök, Hanefi Avcı soruşturması kapsamında 'mağdur' sıfatıyla savcılığa ifade vermiş, dinleme yapılan telefon görüşmelerinin kayıtlarını dinlemişti. Hürriyet yazarı yasadışı dinlemelere ateş püskürdüğü programda çok sert ifadeler kullandı.

"BU YAPILAN DÜNYADAKİ EN BÜYÜK ŞEREFSİZLİKTİR!"

Ertuğrul Özkök, kendi telefon görüşmelerinin kendisine dinletildiğini ve o anda hissetiklerinin çok ağır olduğunu söylerken 'Allah düşmanımın başına bunu getirmesin' dedi. 'Dünyada bundan daha şerefsizce bir şey yok, başka insanların hayatına burnunu sokmak kadar...'

ÖZKÖK'Ü KİM DİNLETTİ?

Hürriyet yazarı kendisini kimlerin dinlettiğini soran Balçiçek İlter'e cevap vermekten kaçınsa da İlter'in ısrarı üzerine o ismi verdi. İlter'in ‘Özer Çiler dinletmedi mi sizi?’ sözleri üzerine ‘Evet, beni Özer Çiller dinletti. O dönem iktidardaydılar ve çatışma halindeydik zaten.’ diye konuştu.

"AHMET KAYA KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ"

Özkök programda güncel olaylardan, Hürriyet genel Yayın yönetmenliği günlerine kadar birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı. Özkök, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeniyken Ahmet Kaya için atılan “şerefsiz” manşetini değerlendirdi. Özkök, Balçiçek İlter’in bu konudaki sorusuna sinirlenerek şu cevabı verdi:

“Ya tamam getiriyorlar da Allah aşkına Ahmet Kaya Türkiye’den ayrıldıktan 8 yıl sonra kalp krizinden öldü. On bin kere söyledim, bir kere daha söyleyeyim… Orada bir manşet verdik. O manşeti bugün vermezdim. Ama Ahmet Kaya o manşetten dolayı ölmedi kusura bakmayın!

"ERGENEKON MANŞETLERİNE KİMSE BİRŞEY DEMİYOR"

 Ahmet Kaya olayını anlatırken Ergenekon'dan örnekler veren Özkök, şunları söyledi:

Özkök “Ama ben size başka bir örnek vereyim. Ergenekon davasında Albay kafasına sıktı. Ama o Albayla ilgili bugüne kadar bir tek insan kalkıp bir şey söylemiyor, o manşetleri atanlara? Bu ülkede sadece ben mi yanlış yaptım insanlarla ilgili? Niye hep bana soruluyor bu soru?” dedi…

"20 YIL ÖLDÜRÜLMÜŞ BİR GENEL YAYIN YÖNETMENİNİN HAYALETİNİN OLDUĞU KOLTUKTA OTURDUM"

Balçiçek İlter’in Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın o manşetten sonra sokağa çıkamaz olduk sözlerini hatırlatması üzerine Özkök şöyle konuştu:

“Ben iki defa bombadan kurtuldum. Benim hakkımda yazılan yazılardan. Bomba patladı iki defa. Arabam eğer kaymasaydı bugün ben yoktum..Oktay Ekşi yoktu. Bir hafta sonra Ankara’da bomba patladı bürom dümdüz oldu. Ben 20 yıl öldürülmüş bir genel yayın yönetmeninin hayaletinin olduğu bir koltukta oturdum. Kimseye hesap sormadım niye beni hedef gösteriyorsunuz? diye.

"ŞEREFSİZ MANŞETİ ÇOK AĞIRDI"

Ahmet Kaya ile ilgili manşetin ağır olduğunu bir kez daha kabul eden Özkök, kendini bu nedenden dolayı savunmadığını söyledi. İşte Özkök'ün sözleri:

 “Ahmet Kaya- şerefsiz manşeti ağırdı çok. Şerefsiz manşetini Ahmet Kaya söyledi diye kullandık biz. Ben kendimi savunmuyorum o manşetle ilgili..Şerefsiz kelimesi Ahmet Kaya”nın çok sevdiği laflardan biriydi... O başkaları için kullandı o kelimeyi”

KANTARCI VE TÜRKER'İN YAZILARI BENİ ÇOK ÜZDÜ

Ertuğrul Özkök Balçiçek İlter'in “siz en çok eleştirilen gazetecilerden birisiniz, sizin deyiminizle "çok dayak yediniz" bu süreçte canınız acıtan hiçbirşey olmadı mı?” sorusuna, Cevher Kantarcı ve Yıldırım Türker'in yazdığı yazılar beni çok üzdü. Babamla ilgili söyledikleri çok kötüydü. Hayatımda sadece bir kişiyi dava ettim o da Kantarcı dedi.Yıldırım Türker'in yazısı da çok üzücüydü, onu dava etmedim” şeklinde konuştu...
 

Etiketler :