Ahmet Kaya'nın Eşinden Ajda'ya Tepki

Ahmet Kaya'nın Eşinden Ajda'ya Tepki

Ajda Pekkan’ın Kürtçe şarkı söylemesi 10 yıl önce Kürtçe şarkı söylediği için dışlanan Ahmet Kaya’nın karısından tepki aldı...

Magazin Gazetecileri Derneği’nin 1999 yılında düzenlediği Altın Objektif Ödül Töreni’nde Ahmet Kaya’nın protesto edilmesine sessiz kalan Ajda Pekkan’ın Kürtçe şarkı söylemesine büyük tepki geldi.

Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, Güldünya şarkıları konserinde Kürt sanatçı Aynur ile Kürtçe şarkı söyleyen Pekkan’ı sert bir dille eleştirdi.

Kaya, “Salonda Ahmet Kaya’yı yuhalayanlar arasında Ajda hanımı görmedim. Ama o salondaydı. Protestolara katılmasa da tepkisiz kaldı. En azından Ahmet’i desteklemeliydi” dedi.

SANATÇILARDAN ÖZÜR BİLE GELMEDİ

Ödül töreninde yaşanan olaylardan nedeniyle orada bulunan hiç bir sanatçıdan bugüne kadar özür gelmediğini aktaran Gülten Kaya, şöyle konuştu: “Kendini sanatçı sananların, o zaman destek vermelerini beklerdim. Şu anda hiç kıymetli bulmuyorum. Tarih trendlerle yazılmaz. Bunları trendy davranışlar olarak görüyorum.”

Ajda Pekkan’ın Kürtçe şarkı söylemesinin şık ama çok geç olduğunu ifade eden Kaya, “Bugün Kürtçe şarkı söylemelerinin nedenlerinden biri Ahmet Kaya’dır” diye konuştu. Kaya şöyle devam etti: “Tarihsel adımlar birileri tarafından ödeniyor. Sonrasında birileri bunlara sahip çıkıyor. Umarım Ajda Pekkan’da Kürtçe’nin ne kadar güzel bir dil olduğunu anlamıştır.”

ŞARKILAR ÖZGÜR OLMALI

Kürt sanatçı Aynur ile Kürtçe şarkı söyleyen Ajda Pekkan, konserin ardından açıklama yaptı. Pekkan, “Bütün istediğim, hep şarkı söylemek olmuştur. Her zaman ve her dilde. Yüreğim her zaman, insandan yana, şarkılardan yana. Şarkıların dini-dili-milliyeti yoktur; şarkılar özgürdür” dedi.

Etiketler :