Ahmet Necdet Sezer'den Sabahattin Önkibar'a yanıt

Ahmet Necdet Sezer'den Sabahattin Önkibar'a yanıt

Ahmet Necdet Sezer, Ecevit'e kitap fırlatmamış, kitap kayması yaşanmış..

 

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, 19 Mart 2013 tarihli köşesinde, CNN Türk'teki işine son verilen ve o günden beri sesi soluğu çıkmayan Ayşenur Arslan'ın 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in evine ziyarete gittiği ve Sezer'e ''Erdoğan'ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı ol'' dediği iddia etmişti.

Önkibar, yazısının sonunda da "İyi de ey ziyaretçiler bu Ahmet Necdet Sezer yıllar yılı devam eden AKP'nin hukuk katliamlarına hukukçu kimliği ile bir kelime ile olsun eleştiri getirdi mi? Yahu bu Sezer değil midir Ecevit'e kitap fırlatıp AKP'nin önünü açan? Bu Sezer değil midir Hilmi Özkök'ü Genelkurmay Başkanı yapmak için Hüseyin Kıvrıkoğlu ile kavgalar eden!"diyerek eleştirilerde bulunmuştu.

Önkibar'ın bu yazısına 10 gün sonra Sezer'in Cumhurbaşkanlığı dönemindeki en yakın çalışma arkadaşı Bülent Serim'den yanıt geldi ve Önkibar da bu yanıtı bugünkü köşesinde yayınladı.

İşte Sezer'in o açıklamaları:

Ahmet Necdet Sezer ile alakalı eleştirilerime Sezer'in Cumhurbaşkanlığı dönemindeki en yakın çalışma arkadaşı Bülent Serim (Sezer adına) bana bir e-mail atarak cevap verdi.  İşte o cevaplardan satır başları:

*Sayın Sezer'in bu aralar kendini ziyarete gelenleri ağırladığı doğrudur.

*Sayın Sezer Tayyip Eroğan'a karşı adaylığı düşünmemektedir.

*Sayın Sezer'in alışverişlerde kuyruğa girmesi ve kırmızı ışıkta durması örnek davranıştır ki bu davranışı hiç bir Cumhurbaşkanı sergileyememiştir.

*Sayın Sezer'in Cumhurbaşkanlığı sonrasında susması ise özel tercihidir.

*Sayın Sezer Ecevit'e kitap fırlatmamış, kitap kayması yaşanmıştır.

*Hilmi Özkök için Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilirken olmayan eleştirilerin Genelkurmay Başkanı iken getirilmesi Sayın Sezer'in merak ettiği husustur."

Sadece bu cevaplar bile Ahmet Necdet Sezer'i anlatmaya yetiyor! Yazık... Sezer gibiler hala Atatürkçü önder olarak görüyorsa vah benim Cumhuriyetime!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.