Ahmet Özal: Atatürk'ü öldürmekle de suçlayabilirler

Ahmet Özal: Atatürk'ü öldürmekle de suçlayabilirler

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümüne ilişkin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında açılan davaya ilişkin, "Bizim, 19 senedir ısrarla üzerinde durduğumuz bir konu en sonunda mahkemeye geldi. Derin yapı, 'Uğraşırsanız biz her şeyi yaparız' diyor. Basitleştiriliyor, sulandırılıyor, işin ciddiyeti bırakılmıyor" dedi.

Özal, devlet içindeki derin yapının, halen kuvvetli bir şekilde çalıştığını, Ergenekonbalyoz gibi davalarla bu yapının kaldırılmasının mümkün olmadığını kaydetti. "Derin yapı her zaman vardı, her zamanda olacaktır" diyen Özal, "Kolay kolay iki davayla da kalkmaz ortadan. O kadar güçlü oldukları noktalar var ki, yarın öbür gün seni Atatürk'ü öldürmekle de suçlayabilirler" ifadesini kullandı. Ersöz hakkındaki davanın, sadece gizli tanık beyanlarına bakılarak açıldığını sanmadığını ifade eden Özal, şunları kaydetti:
"Bizim, 19 senedir ısrarla üzerinde durduğumuz bir konu en sonunda mahkemeye geldi. Derin yapı, 'uğraşırsanız biz her şeyi yaparız' diyor. Basitleştiriliyor, sulandırılıyor, işin ciddiyeti bırakılmıyor. Bu psikolojik savaştır. Bazıları bunu iyi bilir. İşi saptırmak, sulandırmak, olayı önemsiz hale getirmek için yapılan taktikler... Diyecek başka bir şey bulamıyorum."

"ANNEM HAKKINDA SORUŞTURMA YOK"

Babasının ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcının elindeki bilgileri kendileriyle paylaşmasının mümkün olmadığını belirten Özal, Levent Ersöz'ü tanımadığını, sadece televizyonlarda gördüğünü kaydetti. Ahmet Özal, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, dava kapsamında ifadesi alınan gizli tanık Selçuk'un, "Semra Özal'a şantaj yaparak kocasını zehirlettiler" sözleri üzerine, annesi hakkında inceleme başlattığı iddialarına ilişkin ise "Annem hakkında inceleme yok. Savcıların ellerinde annemle ilgili herhangi bir soruşturma kesinlikle yok" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.