Ahmet Özal çark etti

Ahmet Özal çark etti

12 Eylül'de gerçekleşecek anayasa değişiklik paketine ilişkin referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, bu kararını değiştirdi.

 Ahmet Özal, referandumda 'hayır' oyu kullanacağını ifade etti.

Daha önce "Referanduma 'evet' denilmelidir" açıklaması yapan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu ve DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, bugün yaptığı açıklamada partisinin kararı doğrultusunda hareket edeceğini ve 'hayır' oyu kullanacağını söyledi.

Demokrat Parti Genel Merkezi'nde yapılan İl Başkanları toplantısından önce bir gazetecinin "Ahmet Özal daha önce "evet" oyu kullanacak demişti. Alınan parti kararına karşın böyle bir tavır, parti tabanı için zor olmayacak mı?" şeklindeki sorusuna, Özal şu şekilde cevap verdi: "Herhalde yanlış anladınız. Genel İdare Kurulu'nda (GİK) bu konu tartışılırken ben "evet"i savunmuştum. Fakat, GİK'te yapılan oylama sonucunda "hayır" kararı çıktığı için, partimizin kararına saygılı olduğumuzdan dolayı benim oyum 'evet' değildir. Partimizin kararı neyse benim kararım da odur."

Etiketler :