Ahmet Özal önce Kanal 6 borçlarını ödesin!

Ahmet Özal önce Kanal 6 borçlarını ödesin!

Ahmet Özal son günlerde yaptığı açıklamalarla kendini hatırlatınca Birgün gazetesi yazarı Hakan Aksay da 'Kanal 6 mağduru' olduğunu hatırlattı.

Ahmet Özal son günlerde yaptığı açıklamalarla babasının öldürüldüğü iddialarını tekrar ortaya atınca Birgün gazetesi yazarı Hakan Aksay da 'Kanal 6 mağduru' olduğunu hatırlattı ve "Ahmet Özal önce Kanal 6 borçlarını ödesin!" dedi.

"Tevfik Ahmet Özal, ne yaparsa yapsın "Turgut Özal'ın oğlu" olmaktan ileri gitmeyi başaramadı. İşadamı oldu, medyaya el attı, milletvekilliği yaptı, parti liderliğine soyundu, belediye başkanı adayı oldu... Olmadı oğlu olmadı...

Şimdi babasının ölümü ile ilgili yeni iddialar ortaya atıyor. 22 yıl önce babasına düzenlendiğini öne sürdüğü suikast ile ilgili bir Erol Simavi'yi, bir Sabri Yirmibeşoğlu'nu suçluyor. Söyledikleri, babasının doktoruyla ve amcası Korkut Özal'la çelişiyor."

BABASININ ADINI KULLANMASINDAN BIKKINLIK GELDİ

Elbette gerçekten gizli kalan bir şeyler varsa, araştırılıp ortaya çıkmalı. Ancak Ahmet Özal'ın zaman zaman babasının adını kullanarak gündeme çıkma sevdasından da bıkkınlık geldiğini söylemeliyim. Bazı insanların, ünlü yakın akrabalarının zeka, karizma ve yeteneklerini kendiliğinden, genler yardımıyla alınamayacağını kabul etmeyi ve tarihte kendi "mütevazı" yerleriyle yetinmeyi öğrenmeleri gerek.

KANAL 6 NE SAHİPLERİNE YARADI NE DE ÇALIŞANLARINA

Ahmet Özal, 1989'da babasının yardımıyla açtığı ilk özel televizyon Magic Box'tan (Interstar), ortağı Cem Uzan tarafından atıldıktan sonra Kanal 6'yı kurmuştu. Bu kanal ne sahiplerine (Dinç Bilgin, Cem Uzan, Korkmaz Yiğit, Türker İnanoğlu, Mehmet Emin Karamehmet, Mehmet Kurt, Hayyam Garipoğlu) yaradı, ne de çalışanlarına. Benim gibi birçok gazeteci "Kanal 6 mağduru" oldu.

ÖVGÜYLE BAHSETTİRECEK ADIM ÖDEMELERİ YAPMASIDIR

Ahmet Özal illa kendisinden övgüyle bahsettirecek bir adım atmak istiyorsa, o dönemin borçlarını unutmuş gibi yapmaktan vazgeçerek ödemeleri yapmayı deneyebilir. Bunun, onun başarabileceği düzeyde ve kendisine puan kazandırabilecek bir adım olduğuna kuşkum yok.

Etiketler :