Ahmet Özal'dan şok bir iddia daha

Ahmet Özal'dan şok bir iddia daha

Ahmet Özal'ın Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili ortaya attığı iddialar şaşırtıyor. Son attığı iddia ise bir hayli şaşırtıcı!

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü. Özal'a suikast düzenlendiği iddialarına bir yenisi daha eklendi. Ahmet Özal, suikast için daha öncede bir ülkücü isme teklif götürüldüğünü ancak kabul etmeyince infaz edildiğini iddia etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yeniden tartışma başlatan Ahmet Özal, CNN Türk'te Özal'a düzenlenen suikast ile ilgili yeni bir bilgi verdi. Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Ahmet Özal, babasına Kartal Demirağ tarafından düzenlenen suikastten önce başka bir isme teklif götürüldüğünü iddia etti.

İşte o sözler:

"Bana sadece zaman zaman, o günden bugüne kadar ihbar mektupları gelir. Ben bunların çoğunu çöpe atarım, çok ciddiye almam. Geçenlerde bundan altı ay bir sene önce gelenler de vardı. Bunlardan bir tanesi ilgimi çekti.

Kartal Demirağ'dan önce o zaman 1988 yılında hapiste olan, 16 yıl hapis cezası yemiş MHP ve ülkücü olarak adlandırılan o zamanda bilinen isimlerden, meşhur isimlerden bir ülkücü Veli Can Oduncu adında birisine Özal'ı vurması için tetikçi olması için teklifte bulunmuş. Fakat kendisi anlı secdeye değen birisine, ateş etmem dediği ve bunun için de hapishanede öldürüldüğü, onu öldürenin de öldürüldüğü gibi bir bilgiler geldi. Dikkat ettim burada kendisinin öldürülme tarihi 26 Mart 1988, suikast olayı 18 Haziran! Yani yaklaşık iki ay sonra. Yani çok mantıksız gelmedi bana. Bunları yine savcılık inceleyecektir, arşivlerde vardır. Bunlar incelenince çıkacaktır diye düşünüyorum

Etiketler :