Ahmet SARGIN'ın 13. Eseri Çıktı

Ahmet SARGIN'ın 13. Eseri Çıktı

Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, "Yozgat Sevdası" isimli 13'üncü kitabını yayınladı.

Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, 9'u hikaye olan Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya'yı tanıtan 3 kitaptan sonra Yozgat Sevdası isimli kitabını yayınladı. Yozgat Sevdası isimli kitabı hakkında bilgi veren Sargın, bugüne kadar 13 kitap yazdığını belirterek, "Yozgat Sevdası isimli kitabım, Yozgat'a gelen arkadaşlarımızın Yozgat ile ilgili şiir ve yazı yazısıdır. Ayrıca biz iki defa Yozgat konulu yarışma düzenledik. Yarışmaya gelen eserlerin kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması için bu eserleri kitap haline getirdim. İlimize gelen şair ve yazarlar yazdıkları şiir ve makalelerin başlığını genelde Yozgat Sevdası olarak kullandıklarını gördük ve kitabın ismini de Yozgat Sevdası koydum" dedi.

Kitapta ayrıca Yozgat'ın ilçelerinin de tanıtıldığını ifade eden Sargın, "Bu kitabı alan okurlarımız Yozgat ilgili şiirleri ve makaleleri bulacak. Bu kitabımın ikinci baskısını tamamını renkli ve daha geniş kapsamlı çıkartacağım. Ayrıca çocuklara yönelik olarak 8 hikayem var,  bir kaç yıl içinde bu hikayeleri de Allah'ın izniyle kitap haline getireceğim" diye konuştu. 

TV. proğram yapımcısı, Gazeteci, şair ve yazar Ahmet Sargın İlk yazı çalışmalarına öğretmen vekilliği yaptığı Haydanbeyli'de başladı. Öğrencilik yılları sıkıntı ve çilelerle geçen yazar Isparta Özgül Yayınları Yayım kurulunda yer aldı. İlimiz Gaziantep, İlimiz Şanlıurfa, Türkiye Haritası Kataloğu gibi eserlerin hazırlanmasında görev aldı. Bu yayınevi tarafında 8 adet masal kitabı yayınlandı. Yazı ve şiirleriyle çeşitli gazete ve dergilerde kendini gösterdi. Yazı ve şiirlerinde: Ahmet Taşkın, Abdullah Ecevit, Mehmet Emin, Alperen Selçuk, Ahmedi, gibi mahlasları da kullanan Sargın'ın yayımlanmış hikaye ve araştırmaları da bulunmaktadır...
Şair, evli ve üç çocok babasıdır. Halen Yozgat'ta ikamet etmektedir.Yayımlanmaya hazır araştırma ve eserleri olup bunun dizgileri le uğruşmaktadır. Şair kendisini "Yozgat'ın Fahri Kültür Elçisi" olarak tanıtmakta olup, ülke genelinden pek çok şair ve yazarla görüşmelerini sürdürmektedir.Araştırmacı, yazar Ihsan Işık tarafından çıkarılan üç ciltlik "Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi'"nde de yer almıştır.
Emekli Öğretmen olan yazar halen Yozgat ta ikamet etmekte olup gazetelerde ve internet sitelerinde günlük yazıları yaymlanmaktadır.

Yozgat İleri Gazetesi- Yerköy- Sorgun Gazeteleri bunlardan bazıları...Yozgat Şairler Yazarlar Birliğinin Kurucu Başkanı olan yazar, Sorgun Ozanlar Derneği ile Yerköy Aşıklar Derneginin de kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

Yozgat İLESAM il temsilciis olan Sargın 2006 yılından beri Yozgat ta yapılan Sürmeli Festivali Şiir Şölenlerini hazırlayarak il dışından davet ettiği pek çok gazeteci- şair ve yazara ev sahipliği de yapmaktadır. Şiir sanat, kültür ve yazar dostu olup Türk kültüre sevdalı bir insandır.
  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.