Ahmet Türk'e yumrukta MHP'li izi

Ahmet Türk'e yumrukta MHP'li izi

Diyarbakır mitingini kana bulamak isteyen MHP'lilerden Karakoç'un 'Yaşar' adlı kişiyle yaptığı telefon konuşması, Ahmet Türk'ü yumruklayan İsmail Çelik'le ilgili önemli bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. 'Yaşar'ın "Samsun'daki çocuğa para topluyoruz, o bizim a

Gazete binasına saldırı düzenleyen ve Diyarbakır'da parti mitingini kan gölüne çevirmeyi hedefleyen MHP'li zanlıların polis ifadelerinde çarpıcı bilgiler yer aldı. Star gazetesi ile Küçükçekmece DTP binasına saldırı düzenledikleri ve MHP'nin Diyarbakır mitingini provoke edecekleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 ülkücü terör örgütü suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Şüphelilerden Erdem Karakoç'un ifadesinde 'Yaşar' isimli bir şahısla yaptığı telefon konuşması soruldu. İkili arasında geçen telefon konuşmasında Nisan 2010'da Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın ardından eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıyı düzenleyen tutuklu İsmail Çelik'e para yardımı yapılmasını istedikleri belirtiliyor. Konuşmada, 'Yaşar' isimli şahsın şüpheli Karakoç'a "Şimdi o Samsun'daki çocuğa biraz para topluyoruz, o bizim arkadaşımız" dediği ve bunun da polis sorgusunda sorulduğu öğrenildi.

1,5 YILDIR DİNLENİYORLARDI

Gözaltına alınan eski Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç, yazar Yusuf Ziya Arpacık ve Ergenekon sanıklarının avukatı Mehmet Taşdelen'in de bulunduğu 17 kişinin Ocak 2010'dan beri polis tarafından dinlenildiği bilgisine de ulaşıldı. 'Terör örgütü kurma ve üyesi olma' iddiasıyla gözaltına alınan Avukat Taşdelen'in, hedefinde MHP'nin olduğunu söylediği de iddia edildi. Soruşturma kapsamında bir gizli tanığın ifadesinin alındığı da ileri sürüldü.

KONUŞMALAR BANA AİT

Mitingde saldırı planı için bir örgütten destek alıp almadığı, bu olayı kimlerle planladığı sorulan zanlı Hakan Uğur'un ise, yaptığı telefon görüşmesini kabul ettiği öğrenildi. Telefonla konuştuğu Murat Alperen ile fazla samimi olmadığını söyleyen Uğur, herhangi bir örgütle ilişkisinin bulunmadığını, mitingte kan dökülmesini istemediğini öne sürdü. Uğur'a sorguda MHP'lilere ait görüntülerin internette 7 Mayıs 2011 tarihinde yayınlandığı, ancak telefonda konuştuğu Murat Alperen isimli şahsın bu konudan 3 Mayıs 2011'de haberdar olduğu hatırlatıldı. MHP'yi kasetlerle dizayn etmek isteyen grupla irtibatlı olduğu düşünülen Uğur'a dinlemeye takılan konuşmalarla ilgili sorular yöneltildi. Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

 

İŞTE O TELEFON KAYDI

Erdem Karakoç ile Ahmet Türk'e saldıran kişi için para toplayan 'Yaşar'ın konuşması:

 

ERDEM: Alo

YAŞAR: Reis

ERDEM: He Yaşar

YAŞAR: Şimdi o Samsun'daki çocuğa biraz para topluyoruz, bizim arkadaşımız o.

ERDEM: Kim o haa İsmail.

YAŞAR: Cezaevinde yatıyor ya

ERDEM: Tamam, tamam

YAŞAR: Vermek isteyen arkadaşlara bir söyle de pazartesi bizim gardiyan var onun hesabına çıkaracağız.

ERDEM: Anladım, anladım, anladım. Tamam Yaşar.

YAŞAR: Üç beş kişi versin reis.

ERDEM: Yaşar bir gayret göstereceğiz.

YAŞAR: Tamam

ERDEM: Tamam Yaşar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.