Aile İçi İletişimsizlik Artıyor

Aile İçi İletişimsizlik Artıyor

Eğitimci Sosyolog Yazar Özburun: Bugünün aile yapısında eşler ve çocuklar arasında ciddi bir iletişimsizlik var

Eğitimci-Sosyolog Yazar Yusuf Özkan Özburun, şimdiki aile hayatının savaş alanlarından farksız olduğunu, eşler ve çocuklar arasında ciddi bir iletişim kopukluğu yaşandığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 'Son Kale Aile' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Özburun, modern dünyanın aileye etkilerinden bahsederek, fethedilmemiş son kalenin aile olduğunu söyledi.

"Bugünün Çanakkale'si Ailedir" diyerek ailenin önemine vurgu yapan Eğitimci Sosyolog Yazar, "Günümüz toplumlarında aile bir savaş alanına dönmüş durumda ve ailelerde bir gerilim var, çocuklar kendi dünyasında apayrı yaşıyorlar. Birini bilgisayarda kaybetmişiz, diğerini maçta kaybetmişiz, hanımı dizi de kaybetmişiz, adamı futbolda kaybetmişiz" dedi. Aile içinde yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde büyük etki yaptığını kaydeden ve ailelerin hiçbir zaman çocuklarının önünde problemlerini tartışmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Özburun, konuşmasının devamında şunları kaydetti; "Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk kötü alışkanlıklar kazanır. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel cümleler sarf edin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz annesini, babasını önemseyecek ve iyi bir evlat olarak yetişecektir" dedi. Konuşmasının devamında Özburun ailelerin problemlerini çocuklarının yanında çözmemesi gerektiğini belirterek, "Ailevi sorunlarınızı aile içinde kavga ile çözerseniz, çocuklarınız sosyal hayatta kavgayı ve münakaşayı öğrenir. Bütün problemlerin tek çözüm noktası sevgi ve saygıdır."

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Belediye Başkan Vekili Halil Turan, Of Uğurlu Belediye Başkanı İsmail Hikmet Yalçınkaya, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, daire müdürleri, eğitim camiası, MÜSİAD üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta, Özburun, kendinse ait birçok kitabı sevenlerine imzaladı.

 

Etiketler :