Aileler çocukları için dedektif tutuyor

Aileler çocukları için dedektif tutuyor

Konya'da hizmet veren bir dedektiflik bürosu, genellikle çocuklarının durumundan kaygı duyan velilerden talep alıyor.

MK Araştırma Takip ve Danışmanlık Hizmetleri Bürosu yöneticisi Mustafa Sönmez, dedektiflik bürosunun 3 yıldır hizmet verdiğini, Konya'nın bu hizmete yabancı olduğunu, ancak yine de iş talepleri aldıklarını söyledi.

Birçok kişinin bilgi sahibi olmadığı için ses, gizli kamera kaydı gibi taleplerle başvurduğunu belirten Sönmez, bu yöndeki talepleri değerlendirmediklerini, herkesin görebildiği halleri izlediklerini kaydetti.

Sönmez, genellikle çocuklarında son zamanlarda yaşanan davranış değişikliğinden şüphelenen velilerin kendilerine başvurduğunu da belirterek, “Velilerin talepleri üzerine öğrenci takiplerimiz oluyor. Çocuklarının davranışlarında değişiklik olan ebeveynler, en azından kafalarındaki soru işaretini gidermek için bile olsa bize başvuruyorlar” dedi.

Çocuklarının kötü yollara sapmasından ve kötü çevre edinmesinden korkan velilerin bire bir takip veya bilgi amacıyla başvuruda bulunduğunu ifade eden Sönmez, şunları söyledi:

“Öğrenciler hakkında bilgi toplayarak velilere ulaştırıyoruz. Çocukların olumsuz yönde bir eğilimi varsa ebeveynleri bilgilendiriyoruz. Böylece veliler, çocukların başlarına gelebilecek olumsuz durumlar karşısında önlemini alıyorlar. Ailelerin istemediği bilgiler ve özel durumlar hakkında kimseye bilgi vermiyoruz. Sadece lise öğrencileri için bu yönde başvurular geliyor.”

GELİN VE DAMAT ADAYLARI TAKİPTE

Mustafa Sönmez, zaman zaman müşterilerden ilginç taleplerin de geldiğini ifade ederek, çocuklarının evleneceği kişiyi yakından tanımak isteyen ailelerden ve evlenme planları yapan gençlerden başvurular aldıklarını kaydetti.

Dedektiflik bürosu yöneticisi Sönmez, şunları kaydetti:

“Daha çok evleneceği kişi hakkında bilgi toplamak isteyen erkekler ve ailelerinden bu yönde talep geliyor. Çok sık olmasa da evlilik planı yapan bayanlardan da bu yönde talepler alıyoruz. Daha sonra bizim verdiğimiz bilgiler doğrultusunda evlilik yolunda olumlu veya olumsuz adımlar atılabiliyor. Ancak burada sadece bizim topladığımız bilgilerin etkili olmadığının altını çizmek istiyorum. Biz sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

OLMAYACAK İSTEKLER

Bunların dışında velayet davaları nedeniyle de başvurular aldıklarını belirten Sönmez, “Ayrılan anne ve babalar görüş günlerinde sorun yaşıyorlar. Çocuğunu görüş gününde alan ve daha sonra ortadan kaybolan anne veya babanın da izini sürerek icra memurlarına bilgi veriyoruz” dedi.

İnsanların araç takibi, telefon dinleme, eve kamera yerleştirilmesi gibi olmayacak isteklerde de bulunduğunu kaydeden Mustafa Sönmez, şöyle devam etti:

“Biz bu tip isteklerin kabul edilemeyeceğini söylüyoruz. Evli çiftler ve sevgililerden özellikle bu yönde talepler alıyoruz. Bizi yanlış anlıyorlar, biz bu tip işleri yapmıyoruz. Kişinin özel hayatı bizi hiç alakadar etmez. Biz herkesin görebildiği haller hakkında bilgiler veriyoruz. Sadece bir merakın giderilmesi amacıyla da bu işi yapmıyoruz. Çünkü, bu bilgileri alan kişiler bunu değişik tehdit şantaj amaçlı kullanabilirler. Bizim elde edeceğimiz deliller mutlaka bir amaca hizmet etmelidir ve bu amaç mutlaka kanunlar çerçevesinde olmalıdır.”

Topladıkları bilgileri, fotoğraf ve görüntü ile desteklediklerini de anlatan Sönmez, işin zorluk derecesi, süresi ve mesafelere göre 500 TL ile 2 bin TL arasında ücret talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı