Ailemi ve Beni Tehdit Ettiler

Ailemi ve Beni Tehdit Ettiler

6 köylünün askerler tarafından işkenceyle öldürülerek tabura gömülmesi olayında tanık olarak ifade veren er Yusuf Özdemir suç duyurusunda bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü Taburu'nda 1993 yılında 6 köylünün askerler tarafından işkenceyle öldürülerek tabura gömülmesi olayında tanık olarak ifade veren er Yusuf Özdemir suç duyurusunda bulundu.

Özdemir, Elazığ Solhan Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede, 11 nisanda Elazığ 2. Harput Caddesi'nde yürürken, tanımadığı dört kişinin yolunu keserek köylülerin öldürülmesi olayıyla ilgili verdiği ifadeyi geri çekmezse kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiklerini söyledi. Tehdit eden kişilerin çocuklarının gittiği okulları tek tek söylediğini belirten Özdemir, tehdit eden kişilerin eşkallerini de savcılığa bildirdi.

‘İfademi çekmiyorum'

Taraf'a konuşan Özdemir, altı köylünün öldürülmesiyle ilgili verdiği ifadeyi geri çekmeyeceğini söyledi. Silopi Savcılığı talep ederse taburda altı köylünün gömüldüğü yeri de gösterebileceğini belirten Özdemir, can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne sürerek savcılığın devreye girmesini istedi.

1993 yılında tanık olduğu olayı 19 Ekim 2009'da Taraf'a anlatan Yusuf Özdemir, İstanbul Kadıköy İskele Polis Karakolu'nda açık kimliği ile ifade vermişti. Özdemir ifadesinde, 1993 yılında Silopi'nin Görümlü Köyü'ndeki tabura altı köylünün getirildiğini, işkence yapılarak öldürüldükten sonra tabura gömüldüğünü açıklamıştı. Özdemir ayrıca köylülerin gömüldüğü yeri gösteren bir kroki de çizmişti.

Özdemir'in ardından Taraf'a konuşan bir başka görgü tanığı da olayı doğrulamıştı. Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nın Özdemir'in açık kimliği ile ifade vermesi üzerine yakın bir zamanda taburda kazı çalışmaları yaptırması bekleniyor.

TARAF

Etiketler :