Air France 216 yolcuyla kayboldu

Air France 216 yolcuyla kayboldu

Fransız Air France uçağı 216 yolcusuyla birlikte Atlantis Okyanusu üzerinde radardan çıktı.

Fransız basını yolcuların çoğunluğunun Brezilyalı olduğunu duyururken uçaktan gelen son bilgi 'elektrik arzası var' oldu. Air France uçağının türbülansa girdiği ve elektirik arzası oluştuğu iddia edildi.


Fransa Havayolları'na (Air France) ait, 216 yolcusu bulunan Airbus uçağının Brezilya açıklarında radardan kayboldu. Uçağın düştüğü bildiriliyor.

Brezilya açıklarında kaybolduğu açıklanan, Fransız havayolu şirketi Air France'a ait, 216 yolcu taşıyan Airbus uçağının, yerel saatle 11.10'da (TSİ 12.10) Fransa'nın başkenti Paris'te olmasının beklendiği bildirildi.

Paris'teki Roissy Havaalanı yetkilileri, uçağın saatlerce önce radar ekranlarından kaybolduğunu ve Roissy'deki endişenin çok fazla olduğunu kaydetti.

Havaalanı kaynakları, vericilerde bir arıza olabileceğini belirtirken, yine de bu tip uçaklarda bu arızalara pek rastlanmadığına dikkati çekti. Yetkililer, sabah saatlerinden itibaren bir kriz masası oluşturulduğunu belirtirken, henüz Air France'dan bir açıklama gelmedi.

Radardan kaybolan uçak Rio de Janeiro-Paris seferini yapıyordu. Uçağın 4 saati aşkın süredir kayıp olduğu açıklandı. Reuters haber ajansı ise uçakta yolcu sayısını 228 olarak verdi. Uçakta 12 de mürettebat bulunuyor.

Brezilya okyanusta arıyor
Brezilya Hava Kuvvetleri, Rio de Janeiro-Paris seferini yapan Fransız havayolları Air France'a ait uçağın Atlas Okyanusu üzerinde kaybolduğunu ve Fernando de Noronha adası yakınlarında uçağı arama çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Hava Kuvvetleri sözcüsü, bu sabah uçakla sürekli kurulan telsiz bağlantısının kesilmesinin ardından arama kurtarma çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Sözcü uçakta kaç kişi olduğu konusunda bilgi vermedi. Rio-Paris seferini yaparken kaybolduğu bildirilen Airbus 330-200 tipi Air France uçağında Fransız havacılık yetkililerine göre 12'si mürettebat 228 kişi bulunuyor. Uçağın TSİ 12.10'da Paris'te olması planlanıyordu.

Umutlar tükendi
Brezilya açıklarında kaybolduğu açıklanan, Fransız havayolu şirketi Air France'a ait, 215 yolcu taşıyan Airbus uçağı ile ilgili umutların giderek tükendiği bildirildi.

Fransız Haber Ajansı, Paris'teki Roissy Havaalanı yetkililerine dayanarak verdiği haberde, umutların giderek azaldığını belirtti.

Bu arada, Brezilya, kendi deniz sahasında geniş çaplı arama ve tarama operasyonu başlattı.

Fransız uçağının, yerel saatle 11.10'da (TSİ 12.10) Fransa'nın başkenti Paris'te olması gerekiyordu.

Paris'teki Roissy Havaalanı yetkilileri, uçağın saatler önce radar ekranlarından kaybolduğunu ve Roissy'deki endişenin çok yüksek olduğunu belirtiyor.



Etiketler :