Air France uçağı arıza sinyali vermiş

Air France uçağı arıza sinyali vermiş

Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız hava yolu şirketi Air France'a ait, 215 yolcu taşıyan Airbus uçağının elektrik sisteminde arıza olduğuna dair mesaj gönderdiği açıklandı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçak söz konusu arıza mesajını TSİ 05.14'te gönderdi.

Fransız uçağının yerel saatle 12.10'da (TSİ 13.10) Fransa'nın başkenti Paris'te olması gerekiyordu.

Paris'teki Roissy Havaalanı yetkilileri, uçağın saatler önce radar ekranlarından kaybolduğunu ve Roissy'deki endişenin çok büyük olduğunu söylediler.

Radardan kaybolan uçak, Rio de Janeiro-Paris seferini yapıyordu.

Bu arada, Air France'ın iletişim direktörü François Brousse, uçağa yıldırım çarpmasından kuşkulandıklarını söyledi.

UÇAKTA BİRİ BEBEK 8 ÇOCUK, 126 ERKEK, 82 KADIN VE 12 UÇUŞ GÖREVLİSİ BULUNUYOR

Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız hava yolu şirketi Air France'a ait 215 yolcu taşıyan Airbus uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Air France'ın iletişim direktörü François Brousse, ''uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi bir şekilde durduklarını'' açıkladı.

Hava yolu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uçak güçlü bir türbülanstan geçerken TSİ 05.14'te elektrik sisteminde arıza oludğuna dair otomatik bir mesaj gönderdi. Uçağın TSİ 12.15'te Fransa'nın başkenti Paris'te olması gerekiyordu.

-UÇAKTAKİ YOLCULAR-

Air France, uçakta 126 erkek, 82 kadın, biri bebek 8 çocuk olmak üzere 216 yolcu ve 12 uçuş görevlisi olduğunu açıkladı.

Radardan kaybolan uçak, Rio de Janeiro-Paris seferini yapıyordu.

FRANSA, ARAMA ÇALIŞMALARINA YARDIMCI OLMAK İÇİN ASKERİ UÇAK GÖNDERDİ

Fransa, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Airbus uçağını aramak üzere bölgeye bir askeri uçak gönderdi.

Fransa'nın Senegal'in Dakar kentindeki askeri üssünde bulunan bir askeri uçağı, kayıp uçağı tespit için yapılan çalışmalara katılmak üzere gönderdiği açıklandı.

Air France yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda, ''uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi bir şekilde durulduğunu'' bildirmişti.

Rio de Janeiro-Paris seferini yapmakta olan uçakta 126 erkek, 82 kadın, biri bebek 8 çocuk olmak üzere 216 yolcu ile 12 uçuş görevlisi olduğu açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :