Ajan'ın kocası bile anlamamış!

Ajan'ın kocası bile anlamamış!

ABD'de Rus ajanı oldukları gerekçesiyle tutuklananlar arasında bulunan Anna Chapman'ın eski kocası, İngiliz Alex Chapman ilginç açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin Bournemouth şehrinde yaşayan 30 yaşındaki Alex Chapman, 4 yıl evli kaldığı ve 2006 yılında boşandığı Rus karısı Anna Chapman'la ilgili Daily Telegraph gazetesine açıklamalarda bulundu.
Evli oldukları sürede "karısının ajan olduğundan şüphelenmediğini" belirten Chapman ancak son dönemde Anna'nın Rus olduğunu söylediği arkadaşlarıyla çok fazla görüşmeye başladığını ve onların çok fazla etkisinde kaldığını anlattı.
Evlilikleri sırasında Londra'nın kuzeyindeki Stoke Newington semtinde yaşadıklarını belirten Alex Chapman, "Anna hayatımda gördüğüm en güzel kızdı. 2001 yılında evlenmiştik" dedi.
Gazeteye göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Anna Chapman'ın İngiltere ile bağlantısını araştırıyor.
İngiliz basını, 2003-2007 yılları arasında Londra'da yaşadığı, asıl adı Anna Kushchenko olan kadının, boşanmasına karşın eski eşinin soyadı olan Chapman'ı kullanmaya devam ettiği ve babasının eski bir Rus diplomatı olduğu bilgilerine yer veriyor.
ABD bu hafta, Rus ajanı oldukları gerekçesiyle 10 kişiyi tutuklamıştı. İngiltere ayrıca, tutuklananlar arasında bulunan Tracey Lee Ann Foley adlı kişinin sahte İngiliz pasaportu kullanmış olabileceğine ilişkin iddiayı araştırıyor. AA

Etiketler :