Ajans oyuncularına MSN'li tuzak

Ajans oyuncularına MSN'li tuzak

İstanbul'da bazı dizi ve film setlerine oyuncu sağlayan ünlü bir ajansa ait maillerin şifrelerini kırıp tuzak kurma girişimi

İstanbul'da bazı dizi ve film setlerine oyuncu sağlayan ünlü bir ajansa ait maillerin şifrelerinin kırılarak oyuncu ve film yönetmenlerine ulaşan bir şüpheli gözaltına alındı. Ajans yetkililerinin şikayeti üzerine başlatılan araştırma sonunda şüphelinin ele geçirdiği mail ve MSN şifreleri aracılığıyla ajans oyuncuları ve yönetmenlerle irtibat kurduğu ve bazılarını şantajla tehdit ettiği iddia edildi.

Adı açıklanmayan ajansın bazı çalışanları Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak sanal ortamdaki bazı görüntülerle şantaj amaçlı tehdit edildiklerini söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Savcılık kanalıyla başlatılan ve Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada mağdurların verdiği bilgiler kayda alındı. Polisin ilk iş olarak incelemeye aldığı ajansa ait maillerden önemli bir ipucuna ulaştı. Edinilen bilgilere göre maillere ajans çalışanı olmayan bir kişinin girdiği belirlendi. Bu bilginin ardından hemen sanal ortamda takip başladı. Şiferelere ulaşan kişinin Balıkesir'de bulunan D.B olduğu belirlendi. Bu kişinin ayrıca sanal ortamda bazı oyunculara kendisini ajans yöneticisi olarak tanıtıp cinsel içerikli görüşmeler çektiği iddia edilirken, şirketin maddi manevi zarara uğratıldığı iddiaları da incelemeye alındı.

Balıkesir'deki adresi belirlenen şüpheli yapılan operasyonla gözaltına alındı. İstanbul'a getirilen şüpheli D.B sorgulanmak üzere Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelinin bilgisayarında yapılan incelemede müşteki ve mağdurlara ait MSN adreslerine erişimde bulunduğu ve bu adreslerden edinilen çok sayıda cinsel içerikli görüntü ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamamlan D.B Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. 

 

Etiketler :