AK Parti Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

AK Parti Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

Danıştay saldırısı delilinin 'çürük' çıkması üzerine harekete geçen AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nde yeniden yargılama istemek için çalışma başlattı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması davasındaki en önemli delili olan Danıştay saldırısı ile ilgili delilin "çürük" çıkması nedeniyle AK Parti, yeniden yargılama isteyecek. CMK'nın 314. maddesi kesinleşmiş davalarda yeniden yargılama yapılmasına imkan tanıyor.

SUÇLU AK PARTİ!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında en önemli delil olarak Danıştay 2. Daire'ye yönelik Alpaslan Arslan'ın yaptığı saldırıyı gösterdi. İddianamede "Başbakan ve milletvekillerinin beyanlarının ertesinde bir gazetede Danıştay kararını veren daire üyelerinin resimlerinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra da 17 Mayıs 2006 günü 'Alparslan Arslan' adındaki bir köktendinci Danıştay'ın 2. Dairesi'ne müzakere sırasında silahlı saldırıda bulunmuş, Üye M. Yücel Özbilgin'i öldürmüş, diğer yargıçları da ağır yaralamıştır" dedi.

Yalçınkaya, sözlü açıklamalarında ise daha da ileri giderek, "Danıştay saldırısı, davalı partinin yarattığı gerginlik, nefret ve şiddet ortamının ürünüdür" ifadesini kullanmıştı. Danıştay saldırısını Anayasa Mahkemesi de AK Parti'nin kapatılması istemine yönelik en büyük delil olarak kabul etti. Mahkeme, Erdoğan'ın Danıştay kararına tepki gösteren sözlerini delil olarak kabul etti.

Mahkeme, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ile Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın Danıştay'ın başörtüsü kararına tepki gösteren sözlerini de delil olarak kabul etti. Anayasa Mahkemesi kararının sonuç bölümünde ise AK Parti'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmasında Danıştay 2. Dairesi'nin başörtüsü ile ilgili kararına yönelik tepkilere atıf yapıldı. Erdoğan'ın sözleri ile AK Partili Uzun ve Kara'nın isimleri de odaklaşmada delil kabul edildi. AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada Danıştay saldırısı ile ilgili yargılama Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyordu.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Ancak, Mahkeme'nin kararı Yargıtay tarafından bozuldu. TÜBİTAK'ın yaptığı son bilirkişi incelemesinde ise Danıştay saldırısı ile ilgili kamera kayıtlarının OYAK Güvenlik tarafından silindiği iddia edildi. Başbakan Erdoğan, Danıştay saldırısına dikkat çekerek, "Benim partimin kapatılmasıyla ilgili dosyamın içerisine bile bu iş sokulabildiyse şimdi ne diyecekler? Böyle bir şey yok. Ne olacak? Şimdi ben arkadaşlarımı çalıştırıyorum. Yapılabilecek olan ne var ne yok, bunların üzerinde duruyorum" dedi. AK Parti, son gelişmeler nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne yeniden müracaat etme hazırlığı yapıyor.

Etiketler :