Ak Parti binasında casus

Ak Parti binasında casus

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, AK Parti binasına giden gazeteci arkadaşından halkı nasıl ağırladıklarını öğrenmesini istediğini belirtti.

AK Parti binasına casus gazeteci göndermekle gündeme gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, casus gazeteciden AK Parti hakkında bilgi aldığını doğruladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi ile Mersin'de ilçe ve belediye başkanları toplantısına katılan Güneş, il binası önünde halka açık basın toplantısı yaptı.

Bir gazetecinin AK Parti binasına casus gazeteci gönderip göndermediğini sorması üzerine Güneş "Bir gazeteci arkadaşım oraya giderken 'Şunların oda düzenlerine bak, odalarında bir kalabalık var mı?. Halkı nasıl ağırlıyorlar?' diye sormuştum. Gazeteci arkadaşım 'Öğleden sonra oraya gidiyorum zaten öğrenmiş olur sana da söylerim' demişti. Fakat onlar insanların o kadar özel hayatları ile bu tip işlerle meşguller ki biliyorsunuz insanın fikri ne ise zikri odur lafı vardır. Akıllarından hiç bu konular çıkmadığı için hemen bu konuyu casuslukla yorumladılar. Kendileri epeyce casusluk yapmışlar anlaşılan." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Ergenekon davası sanığı bazı gazetecileri milletvekili yaparak kurtarma planı da sorulan Güneş, parti olarak bu konunun konuşulmadığını, bir karara bağlanılmadığını genel başkanlarının birkaç defa söylediğini hatırlattı.

"O konuda bir karar yok" diyen Güneş, "Bir arkadaşımız arzuhalini belirtmiş. Bundan daha normal bir şey olamaz. Ama genel merkezde oluşmuş her hangi bir karar yok. Şu aşamada olması da mümkün değil. Çünkü ne adaylık belirlemesine geçtik ne de adaylık belirleme yöntemine geçtik. Önce adaylık belirleme yöntemi belirlenecek. Sonra adaylıklara geçilecek. Daha oraya çok var. Bizim yapmamız gereken çok net ve basit. Biz temel olarak partimizin stratejisini kampanyasını belirlemeliyiz. Bunun temel sloganlarını dökmeliyiz ki asıl bunlarla ilgilenmeliyiz." ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı tartışılırken CHP'li İsa Gök'ün komisyonda "Halka sokakta direnme hakkı doğar" şeklindeki sözleri de sorulan Güneş, iktidarın haksız yersiz ve yanlış bir girişim içinde olduğunu söyledi.

Güneş, "Diyorlar ki Türkiye'de yargının sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Yargıtay'da işler yığılı. Bunu çözmek için Yargıtay'daki üye sayısını artırıyoruz. Daha önce istinaf mahkemeleri kuralım diyordunuz. Ne oldu görüşünüz mü değişti. Niye görüşünüz değişti. Çünkü HSYK'nın oluşumu değişti. Şimdi işiniz kolaylaştı. Şimdi içeri üye koyabileceksiniz. Eskiden koyamayacak durumdaydınız. Onun için istinaf mahkemeleri istiyordunuz. Durum değişti stratejiniz değişti. Durum değişti fikirleriniz çözümleriniz değişti. Anlaşılan niyet belli." şeklinde konuştu. CİHAN

Etiketler :