AK Parti bu kez kararlı

AK Parti bu kez kararlı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, hakim ve savcıların görevlerini yaparken haklarında soruşturma açılmasını engellemeye yönelik yasa tasarısını geri çekmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, hakim ve savcıların görevlerini yaparken haklarında soruşturma açılmasını engellemeye yönelik yasa tasarısını geri çekmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Canikli, yasayı torba tasarısından çıkardıklarını, ancak bu düzenlemeyi mutlaka TBMM'den geçireceklerini ifade etti.

TBMM'de gazeteciler, Plan ve Bütçe Komisyonu alt komisyonunda, 'Hakim ve savcıların yaptıkları işlem, verdikleri karar nedeniyle haklarında tazminat davası açılamayacağı' yönündeki düzenlemenin 'torba tasarıda' yer almasına ilişkin önergenin geri çekilmesini sordu. Canikli, bu tasarının kapsamlı bir paket olduğunu, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması dışında birçok düzenleme içerdiğini, bu nedenle zaman zaman bazı ilaveler ya da çıkarmalar yapılabildiğini anlattı. Tasarı üzerindeki tartışmaları normal bulduğunu ifade eden AK Partili Canikli, ''Zaman zaman bazı talepler olabiliyor. Biz, bu talepleri, tasarının bir an önce yasalaşması ve beklentilerin karşılanması çerçevesinde değerlendiriyoruz. Onlardan biri de bu düzenlemedir. Bu kaygı nedeniyle dışarıda bırakılmıştır. Bu düzenleme askıya alınmamıştır. Siyasi irademiz o konuda çok nettir, bu düzenleme, çıkacaktır. Sadece, bu paket içinde olmayacaktır. Yoksa, mutlaka o yasalaşacaktır. Komisyondan ya da Meclis'ten

çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yasalaşacaktır ve en kısa zamanda yasalaşacaktır. Sadece bu paket içinde olup olmaması konusu tartışılmıştır. Tasarının bir an önce yasalaşması açısından böyle bir karar verilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Canikli, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında ihraç istemine ilişkin olarak ise şunları söyledi: ''İhraç söz konusu bile olamaz. Bu spekülasyondan ibarettir. Bir maddeyle ilgili Sayın Ayva ile Sayın Bakan arasında görüş ayrılığı söz konusudur. Görüş ayrılığı da içerikle ilgili. Herhangi bir şekilde özürlülerimizin haklarının geriye götürülmesi gibi kural içermiyor. Yanlış algılama var. Algılamada farklılık söz konusu. Müzakerelerimiz devam ediyor. Sayın Bakan, olumsuz anlam içermediğini açıkça söylüyor."

Bu arada Ayva ise Bakan Dinçer hakkında ihraç isteminde bulunduğunu itiraf etti. 'Genel Kurul'a gelmesi beklenen 'Torba tasarısı'nda özürlülere ilişkin düzenlemeyi yeterli bulmadığını söyleyen Ayva, ''Bu düzenleme, özürlüler için istihdam şirketi kurarak onları bir yerlere toplayıp kamuoyunun önünden çıkarmak, toplum dışına itmek, ayrımcılığa tabi tutmaktır." dedi. Ayva, "Bu, insan haklarına da anayasadaki eşitlik sistemine de aykırıdır. Bu düzenlemeyi kendi çocuğum, eşim, babamın oğlu getirse, asla kabul edilemez. Bu ayrımclık maddesi Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi de zor duruma sokar. En kısa zamanda düzeltileceğini umuyorum." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soru üzerine Ayva, ''Şikayetçi çocuk gibi sürekli Başbakan'a gitmem tuhaf bir durum olur. Partili arkadaşlarımla bunu çözemiyorsam çok tuhaf bir durum ortaya çıkar.'' ifadesini kullandı. Ayva, düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılacak görüşmelerde tasarıdan çıkarılacağını temenni ettiğini ifade etti.

CİHAN

 

Etiketler :