AK Parti Çölaşan'a meydan okudu!

AK Parti Çölaşan'a meydan okudu!

Tansel Çölaşan'ın 'Evet' oyu verenlere eleştirisine, AK Partili vekilden sert yanıt geldi!

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, referandumda 'Evet' oyu verenleri 'Gaflet, dalalet ve hıyanet içinde' olmakla itham edince AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan sert yanıt geldi: "Git de Bingöl'de söyle!"

Yılmaz bugün Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın Sunduğu, Erkan Tan İle Başkent'ten Programının Konuğu Oldu.

Çölaşan'ın referandumda evet oyu kullanan herkesi 'gaflet, dalalet ve hıyanet içinde' olmakla itham etmesini sert bir dille eleştiren Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

"Tansel Hanım’a ben çağrıda bulunuyorum. Gitsin Bingöl’de % 95 oy veren insanımızın nasıl bir gaflet, dalalet, ihanet içinde olduklarını Bingöl’lülere anlatsın. Böyle ağır sözler sarf edilebilir mi? Ben evet diyene de, hayır diyene de, sandığa gitmek istemeyene de saygı duyuyorum. Özgürce yapılan bütün tercihlere de saygı duymamız lazım. Demokrasinin temeli bu zaten. Buna inanmıyorsanız demokrasiden bahsetmeyin. Benim gibi düşünmeyen şöyledir, böyledir…diye bakıyorsanız demokrat bir zihniyetiniz yok demektir. Bingöllüler, gafletten, dalaletten, hıyanetten değil, değişimlerden, özgürlükten, demokrasiden yanadır"

BİNGÖL'DE KATILIM ORANI YÜZDE 78, EVET ORANI YÜZDE 95,3

"Öncelikle Bingöl'ü tebrik ederim, şükranlarımı sunarım" diyen Yılmaz, "Bunu, parti farkı gözetmeden söylüyorum. Türkiye ortalaması üzerinde katılım oldu. %95,3 de evet dedi. Bingöl, bütün olarak değişimlerden, demokrasiden yana olduğunu ortaya koydu" dedi.

1982 ANAYASASI'NA EN FAZLA 'HAYIR' DİYEN İL BİNGÖL

Bingöl'ün, 82 Anayasasına en fazla hayır diyen il olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bunun bedelini ödeyenler de çok olmuş. Ben lise yıllarındaydım o referandum sırasında. Bingöllüler, o Anayasa ile bu memleketin idare edilemeyeceğini o tarihten görmüşler" açıklaması yaptı.

MUHALEFET RAKAMLARLA OYNAYIP KÜÇÜK HESAP YAPIYOR

Yılmaz, DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez’in ‘kof büyüme rakamları’ açıklamasını şöyle değerlendirdi:

"Muhalefet böyle bir şey işte. Her şeyi olumsuz bir tablo üzerinde gösterme anlayışı var. Öyle şey olur mu hiç? Ufuk Söylemez aynı zamanda planlamadan da sorumlu olmuş bir Bakandı. Bu kadar aşağılara inmemesi lazım. Rakamlarla oynayıp, küçük hesap yapıp, herkesin bildiği gelişmeleri yok gibi göstermek vatandaşın gözünden kaçmıyor. Büyümenin nasıl hesaplandığı belli. Uluslar arası ölçütleri var bu işin. Bugün geçmişe göre çok daha ince hesaplar yapılıyor. Türkiye İstatistik Kurumumuz, AB ile uyum sürecinde çok ciddi reformlar yaptı, kapasiteyi artırdı. 2002’de 230 milyar $ olan bir büyüklüğümüz var sadece, bu sene 700 milyar $’ı geçen milli gelirimiz var. Muhalefet eğer sürekli negatif olup, karamsar tablo çizerek vatandaşın destekleyeceğine inanıyorsa çok yanılıyor."

BDP İLE GÖRÜŞMEMİZ DOĞAL

Yılmaz, BDP ile görüşme hakkındaki sorulara da, "BDP ile görüşmek gayet doğal bir şey. BDP yasal, legal bir partidir. Mecliste milletvekilleri olan, meclisin çatısı altında olan bir parti. Meclisin çatısı altında olan bütün partilerin birbirleriyle görüşmeleri bu memleketin faydasına, ama görüşmemeleri kötü. Türkiye’de uzlaşmaya, konsensusa ihtiyacımız var. Başka bir memleketimiz yok, sahip çıkmamız lazım. Terörün ortadan kalkması, huzurun, güvenin pekişmesi, ülkeyi 21.yy’a taşımamız uzlaşma, konuşmayla mümkün. Herkes birbirine küs olup, bir kenarda otursa bunun kime faydası olacak" şeklinde yanıt verdi

Etiketler :