AK Parti Düğmeye Bastı

AK Parti Düğmeye Bastı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, parti teşkilatına 2011 genel seçimlerine bu günden itibaren hazırlanmalarını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, katıldığı AK Parti Bursa İl Teşkilatı Danışma Meclisi Konferansı'nda ilk önce geçen hafta geçirdikleri trafik kazasında iki akrabasının hayatını kaybetmesinden dolayı Emek Belediyesi eski Başkanı Yakup Aktaş'a başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Çelik, ayrıca uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

Bakan Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaptı. Zor bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Bakan Çelik, bu dönemde aldıkları sorumluluğun her partilinin farkında olması gerektiğini ifade etti. Çelik, "Bu sorumluluk altında yoğun bir çalışma dönemine girmeliyiz. Çok ter akıtmamız gerekiyor, en ücra yerlere dahi gitmeliyiz. Siyasi kadro olarak siyasi vizyonumuzu bütün Bursa'ya götürme sorumluluğumuz var." diye konuştu.

Bu sorumluluk çerçevesinde 2011 seçimlerine hazırlıkların başlaması gerektiğinin altını çizen Devlet Bakanı Faruk Çelik, "2011 yılında yapılacak olan seçimler Türkiye Cumhuriyeti'nin belki de en önemli seçimlerinden birisidir. Sebebi de şudur; Türkiye'nin normalleşmesi yolundaki attığı adımların tamamlanması için 2011 genel seçimleri hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bunu hepimiz kulağımıza küpe etmeliyiz. Bu seçimleri başka seçimlerle karıştırmayalım. Bundan önceki seçimler için önemli seçim demişizdir, ama hiçbir seçime bir buçuk yıl öncesinden önemli seçimdir demedik. Henüz bir buçuk yıl var, ama bu günden diyoruz ki bu seçimler son derece önemli seçimlerdir. AK Parti bu günden itibaren bu seçimlere hazırlanmalıdır. Eğer bir start söz konusu ise bu gün hep beraber bu startı veriyoruz." şeklinde konuştu.
Kendileri başta olmak üzere bütün partililerin ak olarak bu partide siyasete başladıklarına dikkat çeken Devlet Bakanı Faruk Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasete bu partide 'ak' olarak devam etmek zorundayız ve bir gün görev süremiz dolduğu zaman bütün AK Partililer aklıkları ile anılmak durmundadırlar. Muhalefetin ve rakiplerimizin bir hedefi var; AK Parti'nin akını çıkarma ve akını karaya dönüştürme. Siz teşkilat mensubu arkadaşlarım olarak içerden dışarıdan, kenardan, yandan kim akı kara yapma konusunda bir çaba gayret ve faaliyet içinde ise onu tespit etmek hepimizin boynunun borcudur."

Etiketler :