Ak Parti Hangi İlçede yıkıldı?

Ak Parti Hangi İlçede yıkıldı?

Sonuçlar geldikçe Sürprizler de geliyor.

Seçimle ilgili tüm detaylar

Tüm gelişmeler dakika dakika güncellenmektedir...


İSTANBUL'UN İLÇELERİ:  

BEYOĞLU: AK Parti bu ilçede böyle bir tablo beklemiyordu. Rahat kazanacağını düşündüğü bu ilçede şok yaşıyor. Zira CHP yarışı önde götürüyor.

SULTANBEYLİ: CHP'nin çarşaf açılımı işe yaramadı. CHP bu ilçede bırakın başa güreşmeyi dördüncü sırada yarışı götürüyor.

BEŞİKTAŞ 3'E KATLADI
: Beşiktaş Belediye Başkan Adayı İsmail Ünal Ak Parti Adayı Sibel Çarmıklı'yı 3'e katladı. Sandıkların yüzde 15'i açıldı. Ünal'ın oy oranı yüzde 62, Ak Parti'nin oy oranı yüzde 24...

KESİNLEŞEN İLK İLÇE: İstanbul'da bütün oyların sayıldığı ilk ilçe Adalar oldu. Buraya CHP kazandı.

ÜSKÜDAR: Levent Kırca, Üsküdar'da ilk beşe zor girdi. Büyük çekişme AKP ile CHP arasında geçiyor. AKP adayı çok küçük farkla önde. SP adayı ise üçüncü sırada.

ŞİŞLİ: CHP'nin kuzen Sarıgül numarası tutmuş görünüyor. Mustafa Sarıgül açık ara önde olsa da Muharrem Sarıgül de yüzde 19 ile ikinci sırada.

ZEKERİYA HOCA ZORDA: Esenlerde Zekeriye Beyaz yarıştan kopmuş gibi görünüyor. Zira ilk 6 aday arasına bile giremedi.

AK Parti MANİSA VE ANTALYA'DA ZORDA:
İlk gelen sonuçlarda AK Parti'nin belediyelere sahip olduğu Antalya ve Manisa'da kaybediyor. İlk gelen sonuçlarda Antalya'da CHP, Manisa'da ise MHP adayı önde gidiyor.

BÜYÜK İLLERDE HAVA: DTP, Diyarbakır'da hiç zorlanmayacak gibi görünüyor. İzmir de CHP çok rahat... İstanbul ise çok çekişmeli görünüyor... Ankara'ya gelince; Anket sonuçlarına uygun bir tablo var.

SİVAS VE SİİRT: BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun elim bir kazada hayatını kaybetmesi hemşehrilerini çok üzmüştü. Sivaslılar Yazıcıoğlu'na olan sevgilerin sandıkta gösterdiler. Açılan ilk sonuçlara göre BBP Sivas'ta açık ara önde gidiyor. Seçimin sürprizi ise Siirt'de yaşanacak gibi görünüyor.

KILIÇDAROĞLU HEYECANLA BEKLİYOR

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimleri parti binasından izliyor. Kılıçdaroğlu "Bu ne ilk seçim ne de son seçim. Ama çok çalıştık. Bunun sonucunu almayı bekliyoruz" dedi.

TÜRKİYE ENGELİNİ AŞAMADI

Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde engelliler için yine çileye dönüştü. Sakarya'nın Hendek ilçesinde engelli vatandaşlar oy verirken zor anlar yaşadı. Okulun merdivenlerinden çıkamayan bazı engelliler oy kullanmadan evlerine dönerken bazı engelliler ise bütün zorluklara rağmen oylarını kullandı.

POLİS SANDIKTA AVA ÇIKTI

Seçimleri fırsat bilen polis, sandık başkanlarına sabah saatlerinde arananların isimlerini verdi. Hakkında arama emri bulunan kişiler, oy verme işlemleri tamamlandıktan sonra çıkışta gözaltına alındı. Türkiye genelinde ikiyüze yakın kişinin bu şekilde yakalandığı kaydedildi.

SEÇİME KAN BULAŞTI

Türkiye genelinde, yerel seçimler için oy kullanma işlemi tamamlandı. Sandık başlarında çıkan kavgalarda 5 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.

OY VERME İŞLEMİ BİTTİ

Yurdun doğu ve güneydoğusunda toplam 33 ilde sandıklar saat 16.00'da kapatılmıştı. Yurt genelinde ise oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

GÖKÇEK YİNE SERT ÇIKTI

AK Parti adayı Melih Gökçek ailesiyle birlikte Çankaya'daki Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Gökçek oy vermek için sıra bekledi.

Etiketler :