AK Parti Has Parti birleşmesinde yeni tarih

AK Parti Has Parti birleşmesinde yeni tarih

AKP ile HAS Parti’nin birleşmesinde yeni adım 31 Temmuz’da toplanacak AKP MKYK’sında atılacak...

Başbakan Erdoğan’ın kurmaylarıyla görüşmesinin ardından bir yol haritası belirleyerek HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş ile ikinci kez buluşacak.

Başbakan Erdoğan’ın “birleşme” çağrısı yaptığı görüşmedavetinin ardından önce İl Başkanları ile biraraya gelen, ardından da GİK’i toplayan Numan Kurtulmuş, partisinin kurmaylarından birleşme için vize aldı.

İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grup dışında parti tabanının desteklediğiKurtulmuş, Başbakan Erdoğan ile ikinci görüşmesinin ardından Kurucular Kurulu’nu bir kez daha toplayacak.

Resmi açıklamanın da bu toplantının ardından yapılması bekleniyor. HAS Parti, Başbakan Erdoğan’ın 31 Temmuz’da toplayacağı AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısından çıkacak sonuçları bekliyor. Başbakan Erdoğan’ın yoğun programı ve Suriye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle iktidar partisinin MKYK’sını geç toplaması birleşme çalışmalarını da geciktirdi. Kulislerde Ağustos ayı itibariyle görüşmelerin ve teknik komisyon çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanacağı konuşuluyor.

Bu kez yöntemi konuşacaklar

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme sürecinin ardından Çanakkale’deki tatilindedinleniyor. HAS Parti kurmayları, Başbakan ile Kurtulmuş’un görüşmesinden sonra bütünleşme yöntemini belirlemek üzere ikinci kez görüşeceğini belirtti. Partisinin il başkanları ile Genel İdare Kurulu toplantısından olumlu sonuç alan ve AK Parti MYK’sını beklemeye başlayan Kurtulmuş, bu süreçte il başkanlarıyla görüşüp rapor istedi. Genel Başkan, 900 ilçe teşkilatı ile il teşkilatlarından gelecek görüşlerin rapor haline getirilmesinin ardından Kurucular Kurulu’nu toplayarak nihai kararı verecek.

Ağustosun ilk haftasında netleşir’

İsminin yazılmasını istemeyen HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı, “Başbakan ile Kurtulmuş’un ilk görüşmesinde prensipler görüşüldü. Planlanmış bir şey yok ama ikinci ikinci görüşme de yöntem üzerine olacak” diye konuştu. Ağustosun ilk haftasında bir şekillenme olacağını öne süren Genel Başkan Yardımcısı, “iki partinin bütünleşmesi mi ya da birkaç kişinin AK Parti’ye gitmesi mi olacağı” sorusuna da, “Numan Bey devamlı olarak benim muhatabım Başbakan’dır demiştir. Başbakan’ın dışında kim ne derse desin bizim için geçerliliği yok” diye devam etti.

Model önermesi gereken AK Parti

Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri de, “Bütünleşme teklifini bize AK Parti getirdi. Bu bütünleşmenin nasıl olacağına dair modeli önermesi gereken de AK Parti. Sayın Başbakan bunu önerdikten sonra biz kendi içimizde bunu konuşacağız. Sonra da eğer teşkilatlarımız onay verirse, ortaya bir proje çıkar ve iş yürür. Sayın Başbakan bu teklifi yaparken Numan Kurtulmuş’u da HAS Parti’yi de biliyordu. Bütünleşmede bunlar da dikkate alınarak bir model çıkacaktır” dedi. Güneri, HAS Parti’nin kapatılmasına da kurucular kurulunun karar vereceğini de ekledi.

Vatan 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.