Ak Parti hedefli tuzak

Ak Parti hedefli tuzak

Gölcük belgeleri arasında bulunan yeni plan belgesinde AK Parti'nin zayıf yanları ile milletvekillerinin zaaflarının tespit edilmesi isteniyor

1- AK Parti hedefli tuzak
SABAH, 5-7 Mart 2003 tarihlerinde yapılan Balyoz darbe planı semineri sonrasında Kasım 2003, Ekim 2004 ve Mart 2007 tarihlerinde üç kez güncellenen, doğrudan AK Parti'yi hedef alan yeni bir belgeye daha ulaştı. arasından çıkarılan plan "AK Parti"yi içerden vurmayı hedefliyor. Planda "AK Parti içinde haber alma sistemi kurulmalı, milletvekilleri takip edilmeli, zaafları ortaya çıkarılmalı, AK Parti'de sorunlu milletvekilleri partiden koparılmalı ve Kuvvet komutanlıklarında 'AK Parti temas grupları' oluşturulmalı" deniliyor. Baloz davası nedeniyle 11 Şubat 2011'den bu yana tutuklu bulunan Tümamiral R. Cem Gürdeniz'in Kurmay Albay ve Tuğarimal rütbeleriyle hazırladığı eylem planlarında "Bu hükümet gitmelidir. Yapabileceğimiz bir çok şeyin olduğuna da inanıyoruz" sözleri yer alıyor. Planda AK Parti'nin uygulayabileceği hal tarzları, partiye güç sağlayacak unsurlar ile partinin zayıf yönleri tek tek ortaya konuyor.

İŞTE İLK KEZ YAYIMLANAN PLANIN AYRINTILARI
BİLGİ TOPLANMALI: Tehdit bellidir. Ancak niyetlerini tespit edebilmek için bilgi toplamaya ihtiyaç vardır. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat imkanları arttırılmalı, AKP içinde haber alma sistemi kurulmalıdır.
MİLLETVEKİLİ ZAAFLARI: AKP niyet ve politikaları erken tespit edilmeli, AKP içindeki çekişme ve bölünmeler belirlenmeli, milletvekillerinin takibi ve zaaflarının tespiti sağlanmalı, temasta bulundukları iş adamlarının kaydı çıkarılmalıdır.
KUVVETLERDE TEMAS GRUPLARI: Hükümetin yaptığı eylem ve işleri takip etmek maksadıyla kuvvet komutanlıkları içersinde özel gruplar oluşturarak bilgi mübadelesi sağlamalı. İrticai-bölücü faaliyetlere destek, ekonomik faaliyetler( yeşil sermaye) ve biyografik istihbarat sağlanmalıdır.
AK PARTİ BÖLÜNMELİ: Baskı altında ya da partisi ile sorunları olan AKP milletvekillerinin partiden ayrılmalarını teşvik etmek. AKP'ye kısa vadeli çıkarları nedeniyle giren laik tandanslı siyasetçilerin geri dönmelerini sağlanmalıdır.
28 ŞUBAT BRİFİNGLERİ: İrticanın yaygınlığı ve neler kaybetmekte olduğumuz hakkında kamuoyu oluşturmak ve kamuoyunu aydınlatmak maksadıyla tanınmış bilim , kültür ve sanat adamlarına beyanat ve konferanslar verdirmeli. Bu tip toplantıları 28 Şubat sürecinde olduğu gibi Genelkurmay Başkanlığı ve Akademiler bünyesinde de yapılmalıdır.
MEDYA DESTEĞİ SAĞLANMALI: Jandarma Genel Komutanlığı'ndan veya başka yollardan temin edilecek irticayı net gösteren her türlü bilgi ve görsel malzeme medyaya dağıtılmalıdır.
HALKLA DİYALOG ARTTIRILMALI: AKP'nin yaptığı gibi halkın ayağına giderek, halk ile diyalog arttırılmalı. Avrupa'da uygulandığı tarzda gençleri gençlik kamplarında ve TSK kamplarında eğitmek ve bu yaz kamplarında ilk ve orta öğretimde üstün başarı sağlayan gençler bilinçlendirmelidir.

YÜKSEK YARGIDA ZEMİN OLUŞTURULMALI
YÜKSEK YARGI: Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay gibi yüksek yargı organlarında kendimize müzahir zemin oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir.
SP FORMÜLÜ!: İktidar partisi dışında kalan partilerin, ana muhalefet partisi ile ulusal hareket platformunda birleşebilmeleri için gerekli çalışmaları yapmak. Saadet Partisini bir şekilde harekete geçirilmelidir.
MİLLİ BİRLİK HÜKÜMETİ: Ulusal hareket platformunu meclis içinde oluşturmak ve bu hükümet yerine yeni bir hükümet kurulması teşvik edilmeli. Yerel seçimlerden (2004) önce dağınık olan AKP dışındaki partileri birleştirilmelidir.
TOPLUMSAL BASKI OLUŞTURMAK: Konferans, gösteri ve toplantı düzenleyerek iktidar partisi üzerindeki baskıyı arttırmak ve medyada bu faaliyetlere yer verilmesi sağlamalıdır.
ÖĞRENCİ HAREKETLERİ BAŞLATILMALI: Üniversitelerde barışçı ve yasal öğrenci hareketleri başlatılmalı ve desteklenmelidir.
EMEKLİ SUBAYLARI KULLANILMALI: Emekli güvenilir subaylar vasıtası ile sivil dernekler amacımız doğrultusunda harekete geçirilerek kullanmalıdır.
KADINLAR BİLİNÇLENDİRMELİ: Kadınları, AKP ideolojisi topluma hakim olduğunda enjekte edildiğinde neler kaybedecekleri konusunda bilinçlendirmeli ve örgütlenmelidir.
YAŞ'TA İHRAÇLAR SÜRMELİ: YAŞ'da TSK'dan ihraç edilen personel uygulamasına tavizsiz devam edilmelidir.
MUTLU ÇÖLGEÇEN


2- İçerdeki Truva atı Turhan Çömez
Gölcük'teki Donanma İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde ele geçirilen bir diğer belgede, AK Parti'nin zayıflatılması için askeri birliklere verilen şok talimatlar bulunuyor. Gizli ibareli, Kurmay Başkanı Hava Pilot Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu imzalı belge 2005'te hazırlanmış. Belgede 2007'de yapılacak seçimlerde AK Parti'nin zayıflatılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) arka çıkan partilerin desteklenmesi gerektiği belirtiliyor. Belgede alınan önlemler kapsamında AK Parti içinde iletişim kurulabilecek şahısların listesinin, sonradan Ergenekon davası sanığı olan AK Parti eski milletvekili Turhan Çömez tarafından birlik komutanlarına ulaştırılacağı belirtiliyor. Belgede ilgili şahıslarla yapılacak görüşmelerde Başbakan'ın özel görüşmeleri, programları ve parti içi atmosferin öğrenilmesi isteniyor. "İrticai Faaliyetler Şubat 2005- 3" isimli belgede başlıkları yer alıyor "T. C Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Eskişehir" ve "irticai faaliyetlerin izlenmesi" başlıklarını taşıyor. Beş maddeden oluşan belgede irticai tehditlerin 2002'den beri AK Parti hükümetinden destek alarak artmakta olduğu iddia ediliyor. İrticai faaliyetlerle mücadele kapsamında bir takım ek önlemler alınmasının kararlaştırıldığı anlatılan belgede gelecek ilk seçimde AK Parti'nin zayıflatılması ve TSK'ya arka çıkan siyasi partilerin desteklenerek başarı elde etmelerinin sağlanması gerektiği belirtiliyor. Bugüne kadar yapılan çalışmaların başarı sağlayamadığı kaydedilen belgede çalışmaların siyasi sonuç elde edebilecek nitelikte olmadıkları ifade ediliyor.

AMAÇ İÇİN 8 ADIM
Amaca ulaşmak adına bir takım yeni kararlar alındığı bahsedilen belgede 8 maddelik bir yol haritası çıkarılmış. Alınan kararların büyük bir gizlilik içerisinde birlik komutanlarınca hayata geçirilmesi istenen belgede seçimlere katılacak tüm AK Partili belediye başkanı ve milletvekillerinin yakından takip edilerek görüntü ve ses kayıtlarının alınması talimatı veriliyor. Belgede ayrıca güvenilir yerel basın kuruluşlarına AK Partililer hakkında olumsuz yönde kamuoyu oluşturacak tarzda haberler yaptırılması isteniyor. Belgede ayrıca AK Partililerin eş ve çocuklarının takip edilerek basına malzeme sağlanması isteniyor.

KOMUTANLARA LİSTE
AK Parti içinde iletişim kurulabilecek şahısların listesinin Turhan Çömez tarafından birlik komutanlarına ulaştırması istenilen belgede ilgili şahıslarla yapılacak görüşmelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel görüşmeleri, programları ve parti içi atmosferin öğrenilmesi isteniyor. Belgenin yedinci maddesinde TSK'nın bankalarda çalışan eşlerinin istihbaratçılığa soyunması talimatı veriliyor. Talimat aynen şöyle: "Bankalarda çalışan personel eşlerinden yararlanılarak Başbakan, Meclis Başkanı ve Bakanlar başta olmak üzere AKP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarının banka hesapları, kredi kartı harcamaları takip edilip her hafta düzenli olarak rapor edilecek".
NAZİF KARAMAN ÖZEL İSTİHBARAT

sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.