AK Parti, İdris Bal'ı Disipline Sevk Etti

AK Parti, İdris Bal'ı Disipline Sevk Etti

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris BalBaşbakan Erdoğan'ın "Korkularla büyük devlet olunmaz" sözlerine Twitter'dan "Korku ile büyük devlet olunmayacağı gibi, hesapsız plansız günübirlik kücük hesaplarla büyük devlet olunamaz, ancak büyük hatalar yapılır" şeklinde yanıt vermişti.

Bu sözleri parti içerisinde rahatsızlık yaratan Bal'ı parti disiplin kuruluna sev edilmesine karar verildi.

"KAYGILARIM VARDI"

Kararla ilgili ilk kez konuşan Bal, "Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir'' dedi.

Bal, disipline sevk edildiğini bir arkadaşının söylediğini, şu ana kadar kendine bir tebligat yapılmadığını kaydetti.

İSTİFA EDECEK Mİ?

"Dershane politikasıyla ilgili çok ciddi kaygımız vardı, o herhalde tetikledi" diyen Bal, şu ifadeleri kullandı:

"Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir. Yapacak bir şey yok. Bizden kaba bir sözcük çıkmaz. Doğrudur, fikri anlamda bazı kaygılarımız var. Bunun, 'parti demokrarisi içerisinde, demokrasinin o temel sınırları içerisindedir' diye düşünüyordum. Demek ki arkadaşlar başka türlü düşünmüşler ve disipline göndermişler. Bakarız artık. Ona göre değerlendirme yaparım."

"Değerlendireceğim" sözüyle istifa anlamında mı söylediniz?" sorusuna ise Bal, "Şu anda verilmiş bir karar yok. Bilmiyorum. Bana tebligat bile yapılmadı. Neyle suçlandığımı da bilmiyorum. Şu anda istifa düşünmüyorum, duruma bakacağım" karşılığını verdi.

İDRİS BAL DERSHANELERLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, demokrasi gereği bir emirle özel bir şirketin açılamayacağını veya kapatılamayacağını belirterek, terörle mücadele ve etnik milliyetçilik ile mücadelede Güneydoğu'da ve ülkenin başka yerlerinde, dershanelerin önemli rol oynadığını söylemiş, ülkede ideal eğitim sistemi oluşturulmadan, eğitimin niteliği yükseltilmeden dershanelere olan ihtiyacın bitmeyeceğine dikkat çekmişti.

İdris Bal, dershanelerin kapatılması düzenlemesiyle ilgili Twitter hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Ülkedeki çarpık, dengesiz dağılmış eğitim sistemi ve verilen eğitim ile yapılan sınav arasındaki farklılıkların olduğu bir eğitim sisteminin sonucudur. Ülkede ideal eğitim sistemi oluşturulmadan, eğitimin niteliği yükseltilmeden dershanelere olan ihtiyaç bitmeyecektir. İdeal bir eğitim sistemi oluşturulursa, zaten insanlar çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı da hissetmeyecektir. Kapatılması durumunda bu sistemde legal ya da illegal devam edecektir, yer altına inecek kayıt dışı olarak devam edecektir. Ekonomik durumu iyi olan aileler daha da pahalı hale gelen özel öğretmen tutma yoluna giderek fazla zarar görmeyecektir. Ancak ekonomik durumu iyi olmayan aileler bu hizmeti alamayacak ve eğitimde büyük bir fırsat eşitsizliği olacaktır. Diğer taraftan, demokrasinin bir yönü çok partili sistem, ifade özgürlüğü, özgür medyaya bakarken diğer yönü serbest girişime, planlı değil pazar ekonomisine, arz-talep dengesine dayanmaktadır. Dolayısı ile demokrasi gereği bir emirle özel bir şirket açılamaz ya da kapatılmaz. Piyasa, emirle yürümeyeceği için bu yapı illegal devam edecektir."

"TERÖRLE MÜCADELEDE DERSHANELER ÖNEMLİ ROL OYNADI"

Bal, diğer taraftan, terörle mücadele ve etnik milliyetçilik ile mücadelede Güneydoğu'da ve ülkenin başka yerlerinde dershanelerin önemli rol oynadığına vurgu yaparak, "Etnik milliyetçiliğin törpülenmesi anlayışı herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu durum aslında terörle mücadele mantığına da terstir." demişti.

GEZİ OLAYLARINDA DA, "KIZLI ERKEKLİ EVLER" POLEMİĞİNDE DE HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Gezi Parkı olaylarında Ak Parti 'nin 'stratejik hata yaptığını' söyleyerek parti içinden tepki çeken Ak Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, 'kız-erkek karışık evler' polemiğiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. ABD'de eşcinsel evliliklerinin bazı eyaletlerde 'yasal' olduğunu hatırlatan İdris Bal, Türkiye 'de de bu evliliklerin tartışılabileceğini söylemişti.

Yasada suç olmayan bir şeyin 'suç' olması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen AK Partili İdris Bal, demokrasilerde yasaların Meclis onayıyla yapıldığını hatırlatmıştı. Birinci sınıf demokrasilerde evrensel standartlar olduğunun altını çizen Bal, "Şu anki dünya konjonktürüne bakıldığında böyle bir düzenlemeye Avrupa Birliği'nin soğuk bakacağını düşünüyorum. Bunu nereye bağlayacaksınız? Zinanın suç olup olmamasıyla alakalı... Yakında ilerleme raporu yayımlanacak. Dünya ne der? Türkiye'ye bakış açısından tartışma getirir. Birinci sınıf demokrasilerde böyle şeyler yoktur" ifadesini kullanmıştı.

haberler.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.