AK Parti iki sürpriz isme teklif götürecek

AK Parti iki sürpriz isme teklif götürecek

AK Parti, yeni vitriniyle merkez sağ ve muhafazakâr tabana hitap edecek. HAS Parti'de yapılanın aksine, BBP ve SP'nin tabanına katılım çağrısında bulunulacak.

AK Parti, yeni vitriniyle merkez sağ ve muhafazakâr tabana hitap edecek. HAS Parti'de yapılanın aksine, BBP ve SP'nin tabanına katılım çağrısında bulunulacak
 
30 Eylül'deki büyük kongre ile kendisini yenilemeye hazırlanan AK Parti'nin değişim stratejisi belirlendi. Buna göre, AK Parti, 30 Eylül'de kuracağı yeni vitrinle merkez sağ ve AK Parti dışındaki muhafazakâr tabana hitap edecek. Büyük kongrede sürpriz isimlerin AK Parti'ye katılabileceği belirtilirken parti vizyonuna yakın her siyasetçiye kapıların açık olduğu belirtildi.
 
Sosyal demokrat kişiliğiyle ön plana çıkan isimlerden de AK Parti'ye katılımlarsürpriz olamayacak. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a, "Partinizle AK Parti'ye gelin" teklifinin ardından gözler 30 Eylül'de yapılacak büyük kongre ve olası katılımlara çevrildi. Kulislerde, HAS Parti'ye yapılan teklifin bir benzerinin BBP ve SP'ye de götürüleceği iddia ediliyor. Ancak, parti yetkilileri stratejilerinin farklı olduğunu açıkladı.
 
Buna göre, HAS Parti dışında bir partiye "bütünleşme" için çağrı yapılmayacak. Partilerin tabelaları değil tabanları AK Parti'ye çağrılacak. Bu arada 30 Eylül'de yapılacak büyük kongrede BBP ve SP yönetiminden önemli isimlerin AK Parti'ye katılabileceği belirtiliyor.
 
SÜRPRİZ İKİ İSİM
 
AK Parti'nin parti dışı siyasetçilere kapısını aralarken aynı zamanda siyaset dışı aktörlere de katılımdaveti gönderilebileceği öğrenildi. Buna göre parti kulislerinde liberal görüşleriyle ön plana çıkan anayasa hukukçusu Osman Can'ın, AK Parti'ye davet edilebileceği belirtiliyor.
 
Kulislerde konuşulan ikinci sürpriz isim ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olarak öne çıkıyor. Bu iki isme henüz katılımdaveti gitmedi. Ancak davetlerin önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceği vurgulanıyor. Başbakan Erdoğan önceki gün Eskişehir'de yaptığı konuşmada 30 Eylül'deki büyük kongrede gerçekleşmesi öngörülen değişimin kodlarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmıştı.
 
"Biz, biz kalarak değişeceğiz. Özümüze sadakatle değişeceğiz. Biz köklerimize itaatle dönüşeceğiz" diyen Erdoğan partisinin kapılarının herkese ve tüm kesimlere açık olduğunu, "Bu milletin evladı olan, bu milletin sevgisini, sevdasını, aşkını yüreğinde taşıyan herkes bu partinin tabii üyesidir, doğal üyesidir. Bu millete hizmet aşkıyla yanan herkes için AK Parti'de görev vardır" sözleriyle vurgulamıştı. Parti içinde tartışma çıkmasını istemediğini belirten Erdoğan "AK Parti'yi büyüteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz ama nefsimizi küçülteceğiz" derken, Parti'de nifak çıkmasını isteyenlerin hayal kırıklığı yaşayacağını vurgulamıştı. Erdoğan, Eskişehir'deki konuşmasında, "Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.