AK Parti İsrail'in peşine düştü

AK Parti İsrail'in peşine düştü

Geçtiğimiz Temmuz ayında Mavi Marmara'da şehit olan 9 Türk için Avrupa Parlamentosu'nun saygı duruşunda bulunduran AK Parti Milletvekili Zeynep Dağı, İsrail'le hesaplaşmaya devam ediyor.

Hakan Albayrak'ın yazısından

ZEYNEP DAĞI'YA TEŞEKKÜR

Avrupa-Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Zeynep Dağı, geçen Temmuz ayında Avrupa Parlamentosu'nu Mavi Marmara şehitleri için ayağa kaldırmıştı. Mecaz değil, sahiden ayağa kaldırmıştı. İsrail temsilcisi hariç bütün parlamenterler Zeynep Dağı ve arkadaşlarının önerisi üzerine ayağa kalkıp 9 şehidimiz için saygı duruşunda bulundular. İsrail'i kınama kararı da aldılar.

Saldırının üzerinden 8 ay geçti, ama Mavi Marmara dosyası hâlâ açık duruyor. Ve AK Parti'li milletvekili Zeynep Dağı, Avrupa Parlamentosu'nda İsrail'le 'hesaplaşmaya' devam ediyor. Geçenlerde, İsrail'deki "Turkel Komisyonu"nun Birleşmiş Milletler'e sunduğu saçma sapan Mavi Marmara Raporu'nu Avrupa Parlamentosu'nun gündemine taşıdı.

Dedi ki: "Rapordan, komisyon üyelerinin kendilerinden bekleneni yaptığı ve İsrail'i akladığı anlaşılıyor. Bu yaklaşım uluslararası sisteme yönelik bir başkaldırıdır. İsrail'in tek taraflı olarak kurduğu bir komisyon ile kendi saldırısını meşru göstermesi, uluslararası hukuku ihlal etmekten başka bir anlam taşımıyor. İsrail, tek taraflı bir rapor ile dünyayı ikna edeceğini mi düşünüyor? İsrail kendisini daha da gülünç hale sokmak istemiyorsa, hatasını kabul etmeli ve bunun gereklerini yerine getirmeli... Ortada uluslarası bir hukuk ihlali var, bir suç var... İsrail, uluslararası hukuka dayatmada bulunmaktan vazgeçerek, sağduyu temelinde hareket etmeli. Bunun yol haritası çok açık. Türkiye olarak, İsrail'den beklentilerimizin ne olduğunu açık biçimde deklare ettik. Bu kararlılığımız sürüyor... Türkiye'deki 1980'li yıllardaki insan hakları ihlallerine sessiz kalmayan Avrupa Parlamentosu, dünyanın gözü önünde cereyan eden bu saldırıyı ve insan hakları ihlallerini görmezden gelemez. Aksi takdirde, bu mesele Avrupa demokrasileri için kötü bir sınav olur..."

Teşekkürler Zeynep Dağı. Ağzınıza sağlık.

yenişafak

Etiketler :