Ak parti listesinde 3 solcu

Ak parti listesinde 3 solcu

Ertuğrul Günay'ın ayrılık sinyali vermesi üzerine, AK Parti vitrin için 'solcu' arayışına çıktı

Ertuğrul Günay'ın ayrılık sinyali vermesi üzerine, AK Parti vitrin için 'solcu' aramaya başladı.

AKP kurmaylarının, Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay'la ilgili çalışma yaptığı ve bu üç isme milletvekilliği adaylığı teklifi götürülebileceği bildirildi.

AKP'NİN MASASINDAKİ SOLCULAR

AKP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AKP'nin 12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçimlerde Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay'ın isimlerini masaya yatırdığı belirtildi.

GÜNAY'DAN VEDA GİBİ SÖZLER

AK Parti'yi arayış içine sokan ise Ertuğrul Günay'ın geçtiğimiz günlerde sarfettiği veda gibi sözler oldu. Günay, "Belki Kültür Bakanı değişebilir" demişti. İşte Günay'ın açıklamaları;

"Bildiğiniz üzere ülkemizde Haziran ayında bir seçim var. Haziran ayından sonra Türkiye'de iktidar değişmeyecek gibi görünse de belki Kültür ve Turizm Bakanı değişir.

O yüzden bu toplantıyı kendim için de turizmin önde gelen bir meslek gurubuna hesap verme toplantısı kabul ediyorum"

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" kutlamalarındaki konuşmasında, "kendisinin Bakan olma ya da olmama durumuyla ilgili herhangi yorumda bulunmadığı" bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Günay'ın dün İstanbul'da katıldığı "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" kutlamalarında yaptığı konuşmada söylediği bazı sözlere yanlış anlamlar yüklendiği belirtildi.

Bakan Günay'ın "Haziran ayında bir seçim var. Haziran ayından sonra Türkiye'de iktidar değişmeyecek gibi görünse de belki Kültür ve Turizm Bakanı değişir" şeklindeki sözlerinin, bazı basın yayın organlarınca "veda" sinyali olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada şunlar, kaydedildi:

"Sayın Bakanımız, konuşmasındaki bu sözleriyle önümüzde bir genel seçim olduğuna işaret ederek, normal bir durum ve süreçten bahsetmiştir. Kendisinin Bakan olma ya da olmama durumuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmamıştır. Uzun bir konuşmanın içindeki küçük bir ayrıntıya haksız anlamlar yüklenmesi, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek olacaktır"


 

Etiketler :