AK Parti Üsküdar adayı mazbatasını aldı

AK Parti Üsküdar adayı mazbatasını aldı

Üsküdar’da CHP’nin seçim itirazları sürerken, ’sembolik tören’ düzenleyerek göreve başlayan AK Parti’nin Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen bugün mazbatasını aldı.

 

 
Partililerle birlikte Üsküdar Seçim Kurulu’na gelen Türkmen, mazbata töreninde CHP’nin itirazlarını değerlendirdi. CHP’nin adayı ihsan özkes’i "yenilen pehlivan güreşe doymazmış" diyerek eleştiren Türkmen, Özkes’in 1999 yılında DSP’nin Genel Başkan adayı olduğunu, kendisinin ise Fazilet Partisi meclis üyesi olduğunu hatırlattı. Hilmi Türkmen, "Onu o zaman da yendik, şimdi de yendik" şeklinde konuştu. CHP’nin itirazlarına değinen Türkmen, "CHP’nin adayı ’Örgütüm bana sahip çıkmadı’ diye veryansın ediyor. Adaya örgüt sahip çıktı mı çıkmadı mı bilmiyoruz ama, hepsi de boylarının ölçüsünü aldılar" dedi.
 
İTİRAZLAR REDDEDİLDİ
 
Üsküdar CHP adayı İhsan Özkes, 2. ve 3. Bölge İlçe seçim kurulunun seçimde 'usulsüzlük' yapıldığına ilişkin itirazına, red kararı verildiğini söyledi. Özkes, Üsküdar'da 3 seçim bölgesinde de red kararı aldıklarını belirterek "Üsküdar'ın 2. ve 3. İlçe seçim kurullarının yaptığı retlere ilişkin İstanbul İl seçim kuruluna itirazımızı muhtemelen yarın yapacağız. Sandıkta aldığımız seçimi masada kaybetmek istemiyoruz" dedi. 
 
TALEBİMİZ SEÇİMİN İPTALİDİR 
 
Seçimde yaklaşık 4 bin Oyun çalındığını, 16 bin 500 kadar da geçersiz oy sayıldığını iddia eden Özkes, "Onların büyük çoğunluğunun CHP'ye verilen oylar olduğuna inanıyoruz. Bizim amacımız hakkın sahibinde olmasıdır. Talebimiz seçimin iptalidir. Bu mümkün olmazsa en azından tekrar sayılarak seçimin neticelenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Üsküdar CHP adayı İhsan Özkes, 2. ve 3. Bölge İlçe seçim kurulunun seçimde 'usulsüzlük' yapıldığına ilişkin itirazına, red kararı verildiğini söyledi. Özkes, Üsküdar'da 3 seçim bölgesinde de red kararı aldıklarını belirterek "Üsküdar'ın 2. ve 3. İlçe seçim kurullarının yaptığı retlere ilişkin İstanbul İl seçim kuruluna itirazımızı muhtemelen yarın yapacağız. Sandıkta aldığımız seçimi masada kaybetmek istemiyoruz" dedi. Özkes, sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekçi olmak zorundayız. Üsküdar Başbakanın karargahı niteliğinde bir ilçe. AKP 'nin kalesi konumunda bir ilçe. Bu seçim Üsküdar'da değil de Türkiye 'nin başka bir ilçesinde olsaydı bu seçimde şu anda kazanmıştık. Şu gün itibariyle belediye başkanlığım bana telsim edilmişti. Buranın Başbakanın karargahı olması, AKP'nin kalesi olması nedeniyle bu seçimin ne pahasına olursa olsun bize verilmeyeceğini, zaten toplum da biliyor." 
 
KAZDIKLARI KUYUYA BİZ ONLARI DÜŞÜREMİYORUZ 
 
Özkes'in seçime yönelik iddiaları arasında, Ümraniye Belediye Meclisine ait oy pusulalarının Üsküdar'da kullanılması, 16 bin 500 geçersiz oy bulunması, 2 okulda yapılan bomba ihbarı nedeniyle sandık güvenliğinin tehlikeye düşmesi yer alıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.