AK Parti Yalova için kararını verdi

AK Parti Yalova için kararını verdi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül, "Yalova'da sonuçları inceledik ve seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğiz" dedi

AK Parti Yalova için kararını verdi

 
Gül, "Yalova ve Ağrı seçim sonuçları ile Ağustos'ta yapılacak  Cumhurbaşkanlığı seçim süreci" konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 
 
"Yalova'da seçim sonuçlarına itiraz edip etmeyeceklerinin" sorulması  üzerine Gül, "Yalova'da 245 sandık var. Sonuçları inceledik ve seçim sonuçlarına  itiraz etmeyeceğiz" dedi. 
 
Gül, "Yalova'da Ak Parti karşısında CHP ve MHP'nin doğal ittifak  oluşturduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?"  sorusuna şu yanıtı verdi: 
 
"Eğer ittifak yapıyorsanız... Türkiye sadece Yalova'dan ibaret değil.  81 ilde 77 milyon insan ve 52 milyon seçmen var. Burada asıl sorun Türkiye'de  muhalefet boşluğunun olması. Çatı ile zemin ile ne yaparsan yap, eğer Türkiye'nin  her bölgesinden oy alamıyorsan olmaz. Aynı çatıyı Ağrı'da neden kuramıyorsun;  Ağrı bu ülkenin, memleketin bir parçası, toprağı değil mi? Ağrı'da CHP'nin aldığı  oy sadece 46, MHP'nin zaten esamesi okunmuyor. Bu nasıl bir çatıdır ki Yalova'da  kuruluyor da Ağrı'da, Bingöl'de, Hakkari'de kurulamıyor? Aydın'da, Hatay'da,  Manisa'da niye yok? 
AK Parti, Türkiye'nin doğusuyla batısıyla her yerinde var. Zemini  sağlam, milletle hemhal olmuş parti AK Parti'dir. Bu çatı arayışlarının hepsi boş  beyhude çabalardır. Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapacağını  bilememe, bir telaş hali var. Bizim rotamız belli, biz 77 milyonla bu çatıyı  kurduk. Herkes de bu anlamda bu yapıya destek verecektir. Biz inşallah 10  Ağustos'ta güzel bir sonuç alacağız. İnşallah ilk turda, Türkiye'nin her  renginden, bölgesinden destek alarak halkın seçtiği Cumhurbaşkanını belirlemiş  olacağız." 
 
"Milletin gönlündeki aday belli" 
 
Genel Başkan Yardımcısı Gül, "AK Parti'nin adayı belli diyebilir  miyiz?" sorusu üzerine, "Şu anda istişareler yapılıyor. Muhtemelen birtakım sivil  toplum kuruluşları ve tüzel kişilikler de ziyaret edilir. Şu anda yetkili  kurullarımızdan 'adayımız şudur' diye bir açıklama yapılmadı ama milletin ve  herkesin gönlündeki aday belli. Milletin gönlünde arzu ettiği aday kimse, millet  halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istiyorsa, o kişi; milletin  derdi ile dertlenen, değerleri ile siyaset yapan kişi olacaktır. Bunu yetkili  kurullar karar verince kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. 
 
"Adaylarının ilk turda seçilip seçilmeyeceğinin" sorulması üzerine  Gül, "İlk turda seçileceğine inanıyoruz. AK Parti yerel seçimde yüzde 45.5 oy  aldı. Millet Cumhurbaşkanlığı seçiminde güçlü irade ortaya koyan lideri AK  Parti'de göreceği için, ilk turda bir sorun olmaksızın AK Parti'nin adayının  seçileceğine inanıyoruz" diye konuştu. 
 
"Bu tabloya bakarak Türkiye okuması yapmak yanlış" 
 
Abdulhamit Gül, "AK Parti Yalova ve Ağrı seçim sonuçlarını nasıl  görüyor?" sorusunu şöyle yanıtladı: 
 
"Geçen pazar günü yapılan seçimlerde oy kullanan seçmen sayısı,  ülkedeki seçmen sayısının binde üçü. Türkiye'de yaklaşık 52 milyon seçmen var,  dün oy kullanan seçmen sayısı ise 146 bin. Bu tabloya bakarak Türkiye okuması  yapmak yanlış. Pazar günü yapılan seçim, 30 Mart seçiminin bir son versiyonu,  durağıdır; onunla 30 Mart seçimleri tamamlanmıştır. 30 Mart seçimlerine bakıldığı  zaman, seçmenin desteği belli; AK Parti. AK Parti her bölgeden oy almış,  Türkiye'deki belediyelerin yüzde 60'ını almış. 
 
30 Mart seçimleri, Hükümete ve Başbakanımıza yönelik bir darbe  girişimine karşı milletin, ülkesini ve vatanını koruma refleksiydi. Bir genel  seçim havasında gerçekleşti ve millet bu anlamda görevini yaptı. Dedi ki 'biz  Sayın Başbakanımızın, Hükümetimizin yanındayız.' Bu mesajı fazlasıyla verdiler.  Biz de bu açıdan milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Pazar günü yapılan seçimde  millet, yereldeki lokal sorunları ve meseleleri dikkate alarak oyunu kullandı.  Biz netice itibariyle sandıktan çıkan her sonuca saygılıyız. Dünkü sonucun da  hayırlı olmasını diliyoruz. Gezi olaylarından başlayan bütün süreçlerde biz,  'sokak değil, sandık bu ülkeye yön verir' dedik." 
 
GÜLEN KİTABIYLA İSTİFA EDEN BAŞKAN...
 
Gül, "görevlerinden istifa eden AK Parti il başkanları" ile ilgili  soru üzerine, "Her parti, teşkilat anlamındaki bu tür ihtiyaçlarını gözden  geçirir. Bu tür tasarruflar rutin tasarruflardır, kararlardır, AK Parti de bu  anlamdaki çalışmalarını yapmıştır" dedi. 
 
Partiden istifa eden Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir'in, istifasını  açıkladığı basın toplantısına Fethullah Gülen'in kitabı ile çıktığını anımsatan  Gül, "Başbakanımız hakkında iddianame hazırlayan paralel yapı ile AK Parti'li ne  il başkanımız ne de üyemizin hiçbir bağlantısı olamaz. Paralel yapı sadece genel  başkanımıza, Başbakanımıza değil... Sokakları terörize ederek, kumpaslar kurarak  milletin iradesini sakatlama yönünde birtakım illegal yapılanmalar içerisine  girmiştir. AK Parti bünyesi içerisinde, Başbakanımıza, millete, hükümete kast  eden illegal ve paralel bütün yapılanmalar ve oluşumların hiçbir şekilde  barınamayacağını da bu vesileyle ifade etmekte fayda var" sözlerini sarfetti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.