Ak Parti'de istifa depremi

Ak Parti'de istifa depremi

Aksaray'da 24 Mayıs'ta yapılan AKP 3'üncü İl Kongresi'ndeki yaşanan gerginliğin ardından önce başkan sonrada üyeler istifa etti.

AKSARAY'da 24 Mayıs'ta yapılan AKP 3'üncü İl Kongresi'ndeki gerginlik ardından Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan'ı izleyen Merkez İlçe Teşkilatı üyesi 42 kişi daha istifa etti.

AKP'nın Aksaray 3'üncü İl Kongresi'nde AKP İl Başkanlığı'na, partinin İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Coşkun aday oldu. Coşkun'un adaylığı, kongredeki divan heyeti tarafından kabul görmezken salonda olaylar çıktı. Kongre ardından Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan uygulamaları `hukuk faciası' olarak değerlendirip partideki görevinden istifa etti. Merkez İlçe Teşkilatı'nda bulunan asil ve yedek toplam 42 ilçe yöneticisi yaptıkları basın açıklaması ile parti yönetiminden istifa ettiklerini açıkladı. Merkez İlçe Teşkilatı İlçe Başkan Yardımcısı Ali Sözer, istifa eden arkadaşları adına yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Son il kongresinde, Aydın Coşkun'a Aksaray'daki AKP teşkilatına taze kan getirmesi ve kapalı yapıyı yıkmak için destek olduk. Aksaray'da çakılı tek bir çivisi dahi olmayan, tüm alınan başarılı sonuçlardaki kerameti kendisinde gören, insanlara tepeden bakan zihniyetin engellemeleri ile Aydın Coşkun'un adaylık başvurusu kabul görmedi. Hareketimiz demokrasi ve hukuk mücadelesiydi. Bu süreç bir demokrasi sınavıydı. Bize ve adayımıza yapılanlar parti içi demokrasi ve hukukun hiçe sayıldığının göstergesiydi. Biz parti içerisinde onurlu ve dik duruş sergileyerek hukuken ve vicdanen doğru bildiğimizin mücadelesini verdik. Bu süreçte hiç kimseyi üzmemeye ve kırmamaya gayret ettik. Ama bilmeden veya kızgınlıkla kalbini kırdığımız incittiğimiz arkadaşlarımız varsa hepsinden özür diliyoruz."

Etiketler :