AK Parti'de yeni MKYK açıklandı

AK Parti'de yeni MKYK açıklandı

Başbakan Erdoğan açıkladı.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, toplantı sonrasında basın toplantısı yapıyor.

"18 kasım 2002'te tek başına iktidara geldik. Partimizin kuruluşunun üzerinden sekiz yıl, hükümeti devralmamızın üzerinden yedi yıl geçti.

Üç ayrı seçimde de AK Parti'ye yönelik millet teveccühünün büyüdüğünü görüyoruz. İl kongrelerimiz sırasında en büyük salonları duldurduk.  3. kongre tam bir demokrasi atmosferi içinde cereyan etmiştir. Ak Parti siyasi tarihimiz boyunca parti içi demokrasiyi en yaygın işleten bir parti olmuştur.  Bu standatları nasıl belirliyoruz noktasına gelince her zaman oluyor ve olacaktır.

AK Parti kadar partiç içi organ ve korumuları işleten, ortak aklı harekete geçiren bir başka parti yoktur ve bunu kademeleri olarak sürekli yapan bir parti sadece Ak Parti'dir. Geride bıraktığımız dört seçimde aday belirleme süreçlerimiz bunun tezahürratıdır.  İl ve ilçe kongrelerinde parti için demokrasinin en ileri şekilde işlediğini görüyoruz. Tartışamaların yaşandığı, adayların konuşturulmadığı, itilmişlerin yaşandığı kongrelere alışanlar tabii ki AK Partin'in kongrelerini alışılmış dışında göreceklerdir. Ama AK Parti Türkiyede birçok ilke imzasını attığı gibi demokratikleşme süresinde de ezberleri bozdu. 3. büyük kongremizde yenilenerek çıktık, umutlarımız tazeledi. Bundan sonraki süreç şüphesiz çok dah fazla farkı coşkulu süreç olacaktır. Kendi muhasebemizi yaptık varsa hatalarımızı konuştuk. Yeni seçilen arkadaşlarımızla toplantı yaptık.

Geride bırakıtığımız yedi yıllık iktidar sürecinde ilkleri yaşatmış, Türkiye'yi büyütmüş, Türkiye'nin itibarını yükselmişiz.. Önümüzdeki dönemlerde ülkemizi ve milletimizi büyütmeye devam edeceğiz. Çıtayı yükselterek yakalamak için bundan sonra da canla başla çalışacağız.

İktidarımız sürecinde bir çok badireyle karşı karışya kaldım. İnsanın var olduğu toplumda sorunlar vardır. Ama bunları asgariye indirmek bizim görevimiz.
Bu devletin projesidir. Bizim en başından itibaren söylediğimiz şudur. Türkiye ilelebet bu sorunlarla yaşayamaz  Bugünün sorunu değil bu on yılların sorunu. Bunları el atılmadı. Bunlarla beraber mi yaşacağız.  Bir grup size sorunlarını anlatıyor siz bunları görmezden gelirseniz bu makamlarda oturabilir misiniz.  Zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz ama sabır, soğukkanlılıkla gerçektleştirilen bir süreçten geçtiğimizin farkındayız.

MKYK toplantısında önümüzdeki süreci de gözönüne alarak yeniden şekillendirdik. Biraz önce yaptığımız ilk toplantıda MKYK'yı da belirledik. Yeni MKYK üyelerimiz; Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Abdulkadir Aksu, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ekrem Erdem, Seçimi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Haluk İpek, Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hüseyin Çelik ( Milli Eğitim eski Bakanı), Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Kürşat Tüzmen, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Nükhet Hotar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hüseyin Tanrıverdi, Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Bülent Gedikli, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Salih Kapusuz, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ahmet Edip Uğur, ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Reha Denemeç, Genel Sekreter: İdris Naimi Şahin

Etiketler :