AK Parti'de Yüksek Gerilim

AK Parti'de Yüksek Gerilim

TBMM Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi. Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, AK Parti milletvekili Faruk Koca'nın üzerine yürüdü.

Fire listesi Ak Parti'de 8. maddenin reddedilmesinden daha fazla yankı buldu. İlk tepkiyi, geçtiğimiz ay bakanlıktan ayrılan Kürşat Tüzmen verdi. Hürriyet'in haberine göre, grup toplantısının bitmesinin ardından ise listede ismi yazan milletvekilleriyle, Faruk Koca arasında tartışmalar yaşandı.
 
Koca, gelen büyük tepkiler üzerine fire listesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak arkadaşlarından özür diledi. Ancak, Kürşat Tüzmen'in öfkesi dinmedi. Önce Meclis kulisinde sesini yükselten Tüzmen, ardından TBMM Genel Kurulu'nda fire listesinin mimarı Faruk Koca'nın üzerine yürüdü. Bunu farkeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hemen araya girdi ve Tüzmen'i sakinleştirmeye çalıştı. AK Partili Faruk Koca ve Kürşat Tüzmen'in arasındaki gerginliğin bitmesini sağlayan Yıldız, daha sonra Tüzmen'i Meclis bahçesine çıkardı. Bakan Yıldız'ın bu müdahalesiyle Ak Parti'deki gerginlik sona ermiş oldu.

Etiketler :