AK Parti'den Açılım İstifası!

AK Parti'den Açılım İstifası!

Ankara Milletvekili Ahmet Zekai Özcan AK Parti'den İstifa Etti.

Ankara Milletvekili Ahmet Zekai Özcan AK Parti'den İstifa Etti. Özcan hükümet tarafından hazırlanan anayasa değişiklik paketi ve teörün sona erdirilmesi için başlatılan Kürt Açılımına karşı çıkmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili Zekai Özcan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özcan, istifasını açıkladığı basın toplantısında Hükümet'i ve Genelkurmay'ı eleştirdi.

 

Özcan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'den istifa gerekçesini açıkladı. Demokratik açılım sürecinin başlamasıyla partisiyle görüş ayrılığına düşen Özcan, basın toplantısında ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye'de yoksulluk, işsizlik ve çaresizliğin giderek arttığını öne süren Özcan, "AK Parti bu problemlere çare aramak, bulmak ve kimsesizlerin kimsesi olmak yerine, kolay bir yol seçerek mazlum, dindar, muhafazakâr ve yoksul Anadolu insanın hislerini istismar edip, bu derin ekonomik çöküşü örtmeye çalışmaktadır." dedi.

Hükümet tarafından başlatılan açılımları da eleştiren Özcan, "Demokratik açılım, Roman açılımı adı altında etnik yaraları kaşıyan, içi boş projeleri ortaya atarak ayrışmayı daha da körükleyecek bir ortamın oluşmasına sebep olmaktadır." diye konuştu.

Demokratik açılımın moderatörlüğünü İçişleri Bakanı'nın yaptığını iddia eden Özcan, Başbakan Erdoğan'ın, PKK'ya terör örgütü demediği için muhatap olmayacağını söylediği partinin genel başkanını, bizzat kendisinin muhatap aldığını kaydetti. Hükümetin demokratik açılımla ilgili Habur'daki görüntülerden sonra açılımda vites değiştirdiğini öne süren Özcan, vatandaşlar arasındaki farklılıklara vurgu yapıldığını, Türk kavramının etkin kimlik sayılmaya başlandığını belirtti.

Konuşmasında ordu içindeki yasa dışı oluşumları da eleştiren Özcan, ordu içindeki bu oluşumları Genelkurmay Başkanı'nın tasfiye etmesini istedi.

Anayasa paketine kendisinin hiç bir zaman oy veririm veya vermem demediğinin altını çizen Özcan, kendisinin anayasanın yamalı bohçaya dönüştüğünü söylediğini aktardı. Özcan, kendisinin kısa, öz ve özgürlükleri kısıtlama getirmeyen ve 50-100 yıl gidecek bir anayasa yapılmasını istediğini sözlerine ekledi.

MEHMET ZEKAİ ÖZCAN KİMDİR?

Mehmet Zekai Özcan, 30 Aralık 1950'de Trabzon Çaykara'da doğdu. Babasının adı Turan Cemal, annesinin adı Hanife'dir. İnşaat Mühendisi ve Bürokrat; İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. SSK Genel Müdürlüğü'nde, Mühendis olarak göreve başladı. Statik Büro Şefliği, Proje Etüt Müdür Yardımcılığı, Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinden sonra Başkanvekilliği ve İstanbul Marmara Bölgesi İnşaat ve Emlak Müdürlüğü görevlerini yaptı. SSK Genel Müdür Yardımcılığı, Çalışma Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. SSK Yönetim Kurulu Üyeliği, SSK Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. AŞOT Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 22. Dönem Ankara Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Özcan, evli ve 3 çocuk babası.

 

 

 


 

Etiketler :