AK Parti'den beklenen açıklama

AK Parti'den beklenen açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Bu iddiaya sağlar değil, ölüler bile güler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun '27 Nisan Bildirisi AK Parti'yi iktidara getirmek için kurgulandı' yönündeki iddiasına cevap verdi. İddiaya "Pes doğrusu" diyen Çelik, "Bu iddiaya sağlar değil, ehli kubur yani ölüler bile güler." dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında ortaya attığı iddialara cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun '27 Nisan Bildirisinin AK Parti'yi yeniden iktidara getirmek için kurgulandığı, Başbakan Erdoğan ile Büyükanıt'nı çıkar işbirliği yaptığı' yönündeki iddiasına Çelik, şu sözlerle cevap verdi: "Pes doğrusu diyorum" diye karşılık verdi. Başbakan Erdoğan ile Büyükanıt'ın pazarlığa oturduğunun iddia edildiğini ifade Çelik, "Sayın Başbakan, Sayın Büyükanıt'a demiş olmalı ki 'Ver bir muhtıra biz yeniden iktidara gelelim, siz de kapın zırhlı arabayı.' Öyle mi? Bu iddiaya sağlar değil, ehli kubur yani ölüler bile güler Sayın Kılıçdaroğlu."

İddianın mantığını eleştiren Çelik, şunları söyledi: "Bu iddianın mantığına göre 367 saçmalığını ortaya atan Sabih Kandoğlu, buna mal görmüş mağribi gibi sarılıp Meclis Genel Kurulu'na girmeyerek Cumhurbaşkanı seçimini engelleyen ve meseleyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan Kılıçdaroğlu'nun partisi CHP, malum ve meşhur 367 kararını veren Anayasa Mahkemesi de AK Parti'nin yeniden iktidara gelmesi için tıpkı Büyükanıt gibi AK Parti'yle çıkar işbirliği yapmış demektir. Buna ne dersiniz Sayın Kılıçdaroğlu? Sizin partiniz böyle bir ihanetin nasıl faili oldu? Sizce Balyozcular, Sarıkızcılar, Ayışığıcılar, Yakamozcular, Eldivenciler, Kafesçiler, Poyrazköycüler ve bilumum Ergenekoncular da AK Parti'yle gizli bir ittifak içinde olabilirler mi? Bu ne komplo teorisi üretme dehası, bu ne zavallı mantık."

"ABD İLE İMZALANAN ANLAŞMA"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2003 yılında ABD ile imzalanan bir anlaşma ile ilgili Başbakan Erdoğan'ı ihanetle suçladığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "22 Eylül 2003 tarihinde Sayın Ali Babacan ekonomiden sorumlu devlet bakanı sıfatıyla Amerikalılarla Türkiye'nin Irak'ın işgaliyle doğan ekonomik zararlarının telafi edilebilmesi için, 8,5 milyar dolar krediye çevrilebilir 1 milyar dolarlık bir hibe için anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşmada Türkiye kendisini hiçbir siyası kayıt ile sınırlandırmamış, Kuzey Irak'a gerekli hallerde asla girmeme taahhüdünde bulunmamıştır. Ancak Amerikan tarafı Türkiye'nin Irak'a tek taraflı müdahalede bulunmasını ödemenin geri kalanını askıya alma sebebi sayacağını ifade etmiştir. Türkiye'de ekonomik şartların hızla iyileşmesi üzerine yapılan yeniden değerlendirmede 8,5 milyar dolarlık krediye veya 1 milyar dolarlık hibeye gerek olmadığı sonucuna varılmış ve anlaşma Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne onay için gönderilmemiş ve anlaşma Dışişleri bakanlıkları arasındaki nota teatisiyle iptal edilmiştir. İşin aslı esası budur."

"BAHÇELİ AĞZINI BOZMA SEANSLARINA DEVAM ETTİ"

CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklamayı eleştiren Çelik, "MHP Genel başkanı dün yayımladığı basın açıklaması ile ne yazık ki ağzını bozma seanslarına devam etmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan'ı etnik bölücülük yapmakla itham eden Bahçeli'nin kesinlikle aynaya bakmasının lazım olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi: "Sayın Bahçeli unutmamalıdır ki, Türkiye'nin değişerek gelişmesine mani olmak, 12 Eylül Anayasası'nın kısmen de olsa değişmesine engel olmak ve statükocuların ekmeğine yağ sürmek gibi hususlarda, kendisi istese de istemese de, bu durumdan hoşnut olsa da olmasa da şu anda PKK'nın ve onun siyaset tarzının safında yer almaktadır. Bir kez daha söylüyorum, bizim dağarcığımızda Sayın Bahçeli'nin sarf ettiği küfürler ve hakaretler yoktur. Biz hançerimizi bunlarla kirletmedik ve kirletmeyeceğiz."

Etiketler :