AK Parti'den CHP'ye teşekkür

AK Parti'den CHP'ye teşekkür

CHP'ye çözüm süreci yasasına destek verdiği için teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'CHP İlk ben de varım dedi' diye konuştu.

CHP'YE TEŞEKKÜR EDERİZ

Çözüm sürecinin iki yıldan bu yana devam ettiğini, silahların sustuğunu, can kayıpları yaşanmadığını söyleyen Atalay, bugüne zorlu safhalardan geçerek geldiklerini söyledi Atalay "Çözüm süreciyle ilgili çok önemli adımlar attık. Çözüm süreci yeni bir evreye girdi. Mecliste ilk kez çözüm süreci adıyla yasa çıktı. Bu yasaya meclisin yüzde 80'i oy verdi. Ak Parti, HDP, CHP oy verdi. CHP'ye bu konuda teşekkür ederiz, ilk kez bende varım dedi. MHP ise karşı çıktı. Çözüm sürecini yürütenler artık daha güvenli olacak. Böylece daha rahat çalışma ortamı olacak. Şimdi yol haritası çalışıyoruz, bundan sonra ne yapacağız, bunun yol haritasını çıkarıyoruz. Bu, çok somut olacak. Bugüne kadarki gibi genel olmayacak, her şeyin tarihi belli olacak. Bunu çalışıyoruz. Kurumlarımız, istihbarat teşkilatımız İmralı'yla, örgütle, biz siyaset kesimiyle görüşüyoruz ve bunları tartışıyoruz. Biz ana muhalefet partisiyle bu konuları rahatlıkla görüşmek istiyoruz. Şimdi bundan sonrası rahat yürüyecek. Hiç kimse tekrar çözüm sürecini geriye götürecek adımları atamayacak. Kimsenin mazereti kalmadı. Biz hükümet, devlet olarak kararlı ve samimiyiz" diye konuştu.

Bugünlerde birilerinin köylere giderek vatandaşları 'adayımıza oy vereceksiniz' diye tehdit ettiğini, bu tehdidi duyan vatandaşların onlardan nefret ettiğine dikkati çeken Beşir Atalay, baskıyla kimsenin mesafe alamayacağını söyledi. Atalay, bir zamanlar devletin görevlileri, jandarması tarafından yapılan baskı nedeniyle milletin devlete güveninin kalmadığını, şimdi de örgütün militanının aynısını yaptığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.