AK Parti'den Genç'e ağır suçlama

AK Parti'den Genç'e ağır suçlama

Kamer Genç kürsüden konuştu ortalık yine karıştı. Genç'in iddialarına AKP'li Elitaş'ın cevabı ise bir hayli ağır oldu.

Meclis'te konuşan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, eleştirdiği teklifle, Hazineye ait araziler üzerindeki korumanın kaldırıldığını iddia etti. Genç'in bu iddiaları ortalığı karıştırdı.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde konuşan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, eleştirdiği teklifle, Hazineye ait araziler üzerindeki korumanın kaldırıldığını iddia etti. Genç'in bu iddiaları ortalığı karıştırdı.

''İnsanlar gidecek Hazine arazisine ev yapacak ve ceza da almayacak. Böyle bir şey olur mu?'' diyen Genç, ''İnsanları dürüst görev yapmaya sevk eden iki unsur vardır. Birisi Allah korkusu diğeri de kanun korkusudur. Para konusu olunca Allah korkusu pek olmuyor, kanun korkusunu da kaldırdığınız zaman, insanlar her şeyi yapabilir'' dedi.

''SEN NE KANUNDAN NE ALLAH'TAN KORKUYORSUN''

Genç'e yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklifin, turizmcilerin çok önemli bir sorununu gidereceğini söyledi.

Kamer Genç'in Meclis kürsüsünde söylediği her şeyin yalan ve iftira olduğunu ifade eden Elitaş, Genç'e, ''(Hem kanundan hem de Allah'tan korkacaksın) diyorsun. Sen de ikisi de yok. Ne kanundan ne de Allah'tan korkuyorsun. Siyasi polemik yapmak sana, senin gibi insanlara haz verebilir. Ama sen önce vicdanını bir çek, kontrol et. 'Burada yaptığım konuşmalarda çok insanı üzüyorum' diye düşün. Sonra, inandığın neyse, o inancınla hesaplaş, yüzleş. Af dile, özür dile'' yanıtını verdi.

Genç'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezilerini eleştirmesini kabul edemeyeceğini belirten Elitaş, Gül ve Erdoğan'ın, iş adamlarıyla yurt dışına giderek, kriz döneminde ihracatı artırmaya çalıştıklarını söyledi.

''ÖNCEKİ CUMHURBAŞKANI BİLMİYORDU, GÖRMÜYORDU''

Mustafa Elitaş, ''Önceki Cumhurbaşkanının yurt dışı seyahatleri sayılıdır. Bilmiyordu, görmüyordu, ilgisi yoktu. O Cumhurbaşkanı, Köşk'ün telefon faturalarından tasarruf edilmesini övünç kaynağı olarak sunuyordu'' diye konuştu.

Elitaş, bu sözlerine tepki gösteren CHP'lilere, şu karşılığı verdi:

''Benden önceki konuşmacı, Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Hükümete hakaret ederken ağzınızı açmıyorsunuz, ama şimdi tepki gösteriyorsunuz. Koruyacaksak, Cumhurbaşkanlarının hepsini korumamız lazım. Ben Sayın Sezer'in icraatlarını söylüyorum. Sayın Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanlığından geldi, cumhurbaşkanlığına oturdu. Onun ticaretten anlamadığını ifade etmeye çalışıyorum. Alınganlık gösterecek ne var?

Cumhurbaşkanımız Sayın Gül, Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ediyor. Severiz veya sevmeyiz. Ama bu ülkeyi seven herkes, seçilmiş bir cumhurbaşkanına saygı göstermek zorundadır.''

''VATANDAŞLARIN TAPULARI ALINIYORDU''

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de eleştirileri yanıtlarken, Yargıtayın, ''Hazinenin mülkiyetindeki taşınmazlarla ilgili zaman aşımı süresi öngörülemez'' şeklindeki görüşü sonucunda, 20-30-50 yıl önce tapularını alan vatandaşlara karşı, zaman aşımı süresi gözetilmediği için tapu iptal davaları açıldığını söyledi.

Bu vatandaşların hakkını korumak için bu teklifi getirdiklerini belirten Şahin, Antalya'nın ilçelerinde, ilgili kanunun farklı uygulandığını, düzenlemeyle, uygulamadan kaynaklanan bu sorunları gidermiş olacaklarını bildirdi.

Bakan Şahin, Antalya'da yaptığı konuşma nedeniyle kendisini eleştirenlere de yanıt verdi. Kendisinin aynı zamanda bir siyasi partinin milletvekili olduğunu ifade eden Şahin, ''Siyasi partimin çalışmasına katıldığımda, vatandaşlardan partimin adayıma oy vermelerini istersem, lütfen bunu Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı görmeyin. Tabii ki kendi partimin adaylarına oy isteyeceğim, destek isteyeceğim ve bunu da söyleyeceğim'' dedi.

Etiketler :