AK Parti'den Haşim Kılıç'a ağır eleştiri

AK Parti'den Haşim Kılıç'a ağır eleştiri

Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın görüş beyan etmesinin ihsası rey olduğunu öne sürerek,suç işlediğini savundu.

 Bursa'da Olay Televizyonu'na canlı yayın konuğu olan Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın mahkemede görüşülecek değişiklik paketiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin siyasi bir kurum olmadığını belirterek, "Sayın Haşim Kılıç bu mahkemenin başkanıdır. Mahkeme başkanları, kendi önüne gelen konularda görüş belirtmezler. Çünkü oy verecektir. Müzakereye katılacaktır, birbirini etkileyecektir.

Görüş beyan etmesi ihsası reydir. Şu anda Sayın Haşim Kılıç ihsası reyde bulunmuş ve suç işlemiştir. Kabul edilebilir bir şey mi?" ifadelerini kullandı.

Ceza reisinin önüne gelecek üç sanığı cezalandıracağını, diğerini beraat ettireceğini söylemesinin yanlış olduğunu kaydeden Bekir Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada büyük bir hukuk skandalı var. Anayasa Mahkemesi bu hukuka en fazla riayet etmesi gereken kurum. Başkanı da bunu hassasiyetle gözetmesi gereken kişi. İhsası reyde bulunuyor. Şimdi artık Anayasa değişikliği halka gidiyor.

Bir değişiklik halkın huzuruna gidecekse, halktan onay alacaksa, uzlaşmayı vatandaş temin edecekse Anayasa Mahkemesi'nin görevi bunun halka gitmesini temin etmektir, yol kesmek değildir. Anayasa Mahkemeleri yol kesmez, yolu başkaları keser ama hukuka uyar."

İHA

Etiketler :