AK Parti'den Şener’e sert yanıt

AK Parti'den Şener’e sert yanıt

AK Partili Ahmet İyimaya, "Aklıyla değil öfkesiyle konuşuyor; anılarıyla, ihtiraslarıyla, mazisiyle çatışıyor" diyerek Abdüllatif Şener'e yüklendi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programında gündemi değerlendirdi.

ABDULATİF ŞENER, AKLIYLA DEĞİL ÖFKESİYLE KONUŞUYOR;
HATIRALARIYLA, MAZİSİYLE ÇATIŞIYOR

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’in, “Yalan söylüyorlar, 12 Eylül’ü rafa kaldıramazlar” sözlerini eleştiren İyimaya “ Kendisi Partimizin programını, projesini, tüzüğünü yazan adamdır; fakat mantığı ile düşünemiyor, anılarıyla, ihtiraslarıyla, mazisiyle çatışıyor” dedi.

Şener’in ‘Başbakan, 28 Şubatçılarla iş birliği yapıyor’ eleştirisine dikkat çeken İyimaya şöyle konuştu:
“28 Şubat acısını bizzat yaşadım. 28 Şubattan, 27 Nisan muhtırasından hesap soracak olan yargıdır. Bakanlar ve Başbakan kanuna aykırı eylem ve işlem yapanlar hakkında hukuki tahkikat yapma görevinde değillerdir. Bu görev yürütmenin değil, yargınındır. Herkes hukuka, demokrasiye sadık olsun” ifadesinde bulundu.

Anayasa’nın Ak Parti tarafından ele geçirildiği ve Ak Parti’nin kendi yargısını oluşturduğu iddialarına cevap veren İyimaya şunları kaydetti:

“Yüce Divan ve diğer Yargı organlarında Bakanların herhangi bir fiili eylemi yoktur. Bunlar tamamen slogandır. Ak Parti, Türkiye’yi demokrasi ve hukukun üstünlüğünde dünya seviyesine yükseltmeye çalışıyor. Yaptıklarımıza bakarsanız anlaşılır.”

“HSYK YOK, DANIŞTAY VE YARGITAY TEMSİLCİLERİ VAR”
“Kast rejimi var. İnsanın dolaşım yolları gibi. O, Yargıtay’ı seçiyor, Yargıtay, onu seçiyor. HSYK’nın reforma tabi tutulması gerekir. HSYK yok, Danıştay ve Yargıtay Temsilcileri Yüksek Kurulu var. Biz HSYK’yı kuruyoruz” dedi.

“Gönül isterdi ki, bu Anayasa’yı sıfırdan değiştirelim. Bizi çağ atlatacak metinle toplumun önüne gidelim. Nihayet 26. maddeyi değiştirdik. Şimdi demokrasi, vesayet yükünden kurtuluyor. Vesayet rejimi, Anayasal seviyede sona eriyor. Silahlı Kuvvetler doğal misyona giriyor, rejimin bekçiliği görevi sona eriyor. Yargı yerindelik kararı verebilecek, hukuka ve Anayasa’ya uygun denetleyecek.”

MHP, CHP İLE KOALİSYON YAPIYOR
“Ben Anayasa’yı hazırlayanlardan biriyim. Tümden değiştirme çabası içinde, diğer muhalefet partilerine buyurun uzlaşalım beraber oluşturalım dedik. Ne MHP, ne CHP onaylamadı. Ne teklif öncesi dönemde ne de teklif döneminde uzlaşmaya yanaşmadılar. MHP, bu dönemden sonra yapalım dedi; değişiklik yönünde fikir bile vermedi. CHP uzlaşmaya dahi girmedi, MHP ile CHP Koalisyon oluşturdu. Tezleri, güdümleri aynı. Tabanda koalisyon yapılıyor” dedi.

MHP’DE SİYASİ TSUNAMİ OLACAK
“CHP, Sosyal Demokrasi ile çatışıyor. Anti Demokratik Anayasa’yı savunuyor, kendisi ile çelişiyor. MHP, 12 Eylül referandumunu istemiyor. Bu referandum olmasa bile zaten MHP tabanında siyasal tsunami olacak” dedi.

İyimaya, 15. maddenin değişikliği için girişimde bulunduğunu belirterek, “Reaksiyonu bizzat yaşadım. Kaldıramadım, başaramadık. Zaman aşımını dolduran maddedir.” dedi. 12 Eylül Anayasası ile, 12 Eylül’de suç unsuru taşıyan maddelerin ortadan kalkacağını, bir daha 12 Eylüllerin gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

TOPRAKTAN EVET FIŞKIRIYOR, HAYIR BİR VEBALDİR
“Hayır bir vebaldir. Torunlarımız sorgular. Onlara göre Ak Parti yanlış. Yanlış partiler de doğru işler yapar. Reddin demokratik açıdan bir mantığı yok. Evet diyenler hukukun üstünlüğüne, insanın şeref ve haysiyetine evet diyecekler. Evet çıkarsa ne Muhalefet, ne İktidar bundan prim çıkaracak, Türk Milleti ortak aklın gereğini yerine getirecek” dedi.

Etiketler :