AK Parti'den Sert Tepki

AK Parti'den Sert Tepki

AKP Grupbaşkanvekili Suat Kılıç, "Belge gerçek, muhatapları hesap vermeli" dedi.

“İrticayla Mücadele Planı” na AK Parti’den sert tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Grupbaşkanvekili Suat Kılıç, 'Irticayla Mücadele Planı'yla ilgili olarak "Belge gerçek, muhatapları hesap vermeli" dedi.

Adli Tıp raporunu esas alarak konuştuğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, anayasal bir demokrasiyle idare edilmektedir, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu tanımlama içindeki bir devlette, hiçbir kişi ya da kurum, kaynağını Anayasa'dan almayan bir yetkiyi kullanamaz. Devlet adına, demokrasi adına, laiklik adına ya da Cumhuriyetimizin diğer temel değerleri adına hiç kimse hukuk devletinin dışına çıkamaz.

“Bu belge etrafında yaşanan tartışmalar kapsamında, eğer birileri devlet adına Anayasa'da belirtilmeyen, kaynağı Anayasa'da olmayan bir yetkiyi kullanarak Türkiye'nin demokrasisini, Türkiye'nin hukuk devleti kimliğini tartışmalı hale getirecek bir takım olayların ya da adımların, eylemlerin içinde oldularsa, bunun hesabını hukuk karşısında vermeleri gerektiği kanaatindeyiz.

Hukuk devletinin temel değerlerinin birini diğerlerine tercih etmek durumunda değiliz. Ne laiklik adına demokrasiden, ne de demokrasi adına laiklikten verecek bir tek ödün olamaz. Hiçbir taviz söz konusu edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Hükümeti ve Anayasal kurumların tamamı, laik devleti, demokratik devleti, hukuk devletini ve sosyal devlet kavramını Anayasa'daki tanım çerçevesinde bir arada yaşatmakla mükelleftir. Bu tanımın dışına çıkanlar yargıya da bağlı oldukları kuruma karşı da hesabını vermek durumundadır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisini bu zan altında bırakamayız, hem de milletimizin göz bebeği olan TSK, bu zan ve ithamlar karşısında sıkıntılı bir sürecin içinde bırakılamaz.”

Etiketler :