AK Parti'den Tarhan'a sert cevap

AK Parti'den Tarhan'a sert cevap

CHP Grup Başkanvekili Tarhan, “AKP’nin kadın vekilleri vitrin süsü” dedi. AK Parti’den yanıt gecikmedi

Kadınlarımız hem Meclis’te hem de sahada etkin çalışıyor. CHP’lileri değil el kaldırmak, Meclis’te zor görüyoruz

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti'li kadın milletvekillerinin TBMM'de hiçbir şey yapmadıklarını savunarak, "AKP, kadınları araçsallaştırıyor. Siyasette vitrin süsü olarak görmek istiyor. Meclis'te bunu görüyoruz. AKP'nin kadınları sadece el kaldırıyor. Vitrinde olmaları için oraya oturtuldukları izlenimi veriyorlar" dedi.
Tarhan'ın bu sözlerine AK Parti'den sert yanıtlar geldi. İşte o açıklamalar:

BİZ ŞOV YAPMIYORUZ

* Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı: AK Parti Türkiye'nin il ve ilçelerinde kadın kolları teşkilatlanmasını kurmuştur. İlk defa bir parti kadınlar konusunda böyle bir teşkilatlanma içindedir. Kadın milletvekili sayılarımız belli. Kendi kurultaylarında Sayın Kılıçdaroğlu 'MYK ve MKYK'ya ilk defa kadınlar girecek' dedi. Bizim tüm il ve ilçelerimizde kadınlar yönetim kurulunun doğal üyeleridir. Kadınlarımız hem Meclis'te hem de sahada etkin bir şekilde çalışıyor. Tarhan bizim teşkilatlanlamalarımıza imrenmiş olacak ki bu tür açıklamalar yapıyor. Kendi kadın milletvekillerine baksınlar. CHP'nin kadın milletvekillerini değil el kaldırmak Meclis'te zor görüyoruz. Önce Meclis'e gelmeyi öğrensinler. Sonra AK Parti'nin kadın milletvekillerine laf atsınlar. Takdiri Tarhan'a düşmüyor.

* Adana Milletvekili Fatoş Gürkan: Neler yaptığımızı ne kadar çalıştığımızı herkes görüyor. Bunu CHP'li bir milletvekilinin değerlendirmesine gerek yok. Biz şov değil ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için çabalıyoruz. Keşke diğerleri de bizim kadar yapsa da millet görebilse.

* Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz: Bu sözler kendisi açısından bir talihsizliktir. Kadınları bu şekilde görüyorsa o da aynı şeyi yapıyor. Hemcinslerine yaptığı eleştiri haksız ve yersizdir. Kadın milletvekillerimiz kendi alanlarında donanımlara sahip ve komisyonlarda inanılmaz katkı veriyorlar. En son aile içi şiddet yasasında inanılmaz katkı verdik. Biz yapmamız gerekeni çok iyi yapıyoruz.

kaynak: Lütfi Erdoğan/ Bugün gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.