AK Parti'li 4 il başkanından, darbe ve başörtüsü açıklamalarına suç duyurusu

AK Parti'li 4 il başkanından, darbe ve başörtüsü açıklamalarına suç duyurusu

AK Parti Van, Bitlis, Hakkari ve Muş il başkanlıkları, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı'nın darbe,...

VAN (AA) - AK Parti Van, Bitlis, Hakkari ve Muş il başkanlıkları, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı'nın darbe, CHP'li Fikri Sağlar'ın ise başörtüsü ile ilgili açıklamaları için suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve il teşkilatı, Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" başlığını taşıyan 216. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunmak üzere Van Adliyesine geldi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup basın açıklaması yapan Türkmenoğlu, temelinde milli iradenin üstünlüğü olan Cumhuriyetin, çok partili siyasi sistemle birlikte bu vasfını siyasi alanda da tam manasıyla hayata geçirdiğini belirtti.

Milli irade düşmanlığının, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman da marjinal akımların temsilcisi olarak karşılarına çıktığını aktaran Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"2023 hedeflerinde somutlaşan büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretlerimizi, inşallah, zaferle neticelendireceğiz. Bu süreçte, eski Türkiye'de kaldığını ümit ettiğimiz faşist zihniyetin, bulduğu her fırsatta adeta hortlamasının yol açtığı tedirginliği de hep birlikte yaşıyoruz. Kimi zaman milli iradenin tecelligahı olan Meclisin mehabetini bozan, kimi zaman medya mecralarını kirleten, kimi zaman eskiden mensubu oldukları kurumların saygınlığına zarar veren bu zihniyet sahipleriyle hukuk önünde hesaplaşmakta kararlıyız."

- Hakkari

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, suç duyurusunun ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin doğrudan milletin yürüttüğü ve onun temsilcisi olan Büyük Millet Meclisinin yönettiği bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduğunu ifade etti.

Milli iradenin üstünlüğü olan Cumhuriyetin, çok partili siyasi sistemle birlikte bu vasfını siyasi alanda da tam manasıyla hayata geçirmeye başladığını belirten Demir, şunları aktardı:

"Türkiye'nin kalkınma ve demokrasi yolculuğunda katettiği mesafedeki başarısı akıl, vicdan ve izan sahibi herkes tarafından takdirle teslim edilmektedir. Kimi zaman milli iradenin tecelligahı olan meclisin mehabetini bozan, kimi zaman medya mecralarını kirleten, kimi zaman eskiden mensubu oldukları kurumların saygınlığına zarar veren bu zihniyet sahipleriyle hukuk önünde hesaplaşmakta kararlıyız. Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir. Bugün seçilmişlerin en kritik demokratik mücadele süreci devam ederken, bu tür söylemlerin ve yaklaşımların kesinlikle iyi niyetli olmadığı, arkasında farklı ajandaların ve gayelerin bulunduğu tartışmaya mahal vermeyecek şekilde açıktır."

- Muş

AK Parti Muş İl Başkanı İbrahim Avcı, suç duyurusunun ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin doğrudan milletin yürüttüğü ve onun temsilcisi olan Büyük Millet Meclisinin yönettiği bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduğunu ifade etti.

Temelinde milli iradenin üstünlüğü olan Cumhuriyetin, çok partili siyasi sistemle bu vasfını siyasi alanda da tam manasıyla hayata geçirmeye başladığını belirten Avcı, şöyle devam etti:

"Elbette, en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır. Hepsi de faşizmin en ilkel, en karanlık, en nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin değerlerine, tarihine, kültürüne saldıran köhne zihniyetin mensuplarıyla mücadele etmek, kendine bu ülkenin demokrat, yerli ve milli bireyi olarak gören herkesin en başta gelen sorumluluğudur. Yakın tarihte 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a kadar uzanan nice acı hatıraları hala hafızasında canlı olan milletimiz, faşist zihniyete karşı gösterdiği ilkeli ve güçlü duruş sayesinde, ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımının partimiz vasıtasıyla gerçekleştirilebilmesini sağlamıştır."

- Bitlis

AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, suç duyurusunun ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin artık geride bırakmış olması gereken, büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği meselelerin yeniden gündeme getirildiğini belirten Günceoğlu, "Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir. Aynı şekilde, Genelkurmay eski Başkanlarından İlker Başbuğ'un, 27 Mayıs darbesinin, şayet rahmetli Menderes'in erken seçim kararı ilan etmesi durumunda olmayabileceği, böyle bir durumda da iktidarın zaten CHP'ye geçeceği yönündeki açıklamaları, zihinlerin gerisindeki darbe sevdasını açık etmiştir. Tüm diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz. Benzer her türlü girişime karşı da aynı kararlılıkla mücadele edeceğimizi de özellikle belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.