AK Parti'li Belediye Başkanı'na inceleme

AK Parti'li Belediye Başkanı'na inceleme

AK Parti, Karaman Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı

Başbakanlık'ın hazırladığı ''şifreli rapor''da ismi gizlenerek yaptığı yolsuzlukların anlatıldığı ve hakkında inceleme başlatıldığı iddia edilen Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, konuyla ilgili ''Yetersizliği yüzünden görevden alınan 2 başkan yardımcısının saçma sapan iftiraları ve iddiaları üzerine hazırlanan Etik Kurulu raporu, tarafımızdan derhal yargıya intikal ettirilmiştir'' dedi.

Bazı medya organlarında ''hizmetçisinin maaşını belediyeden ödettirdi'', ''Şifreli Başkan'' gibi başlıklarla hakkında haberler çıkan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, iddialarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Son birkaç gündür şahsını ve Belediyeyi ilgilendiren konularda medya organlarında yapılan haberleri üzüntü ile izlediğini ifade eden Uğurlu, konunun şu anda yargıda olduğunu ve yargı süreci bitince sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Uğurlu, yetersizlikleri nedeniyle görevden alınan iki başkan yardımcısının, tamamen karalamaya yönelik iddialarının daha önce de teftişe konu edildiğini ve soruşturmaya gerek olmadığı konusunda karar verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Son olarak yetersizlikleri nedeniyle görevden alınan 2 başkan yardımcısının saçma sapan iftiraları ve iddiaları üzerine hazırlanan Etik Kurulu Raporu, tarafımızdan derhal yargıya intikal ettirilmiştir. Etik Kurulu'nun incelediği 16 konunun 5 tanesinde kanuna aykırılık olmadığı halde sadece Etik Kuralı İhlali tespit edilmiştir. Konu şu an yargıdadır. Teşekkül edecek sonuç daha sonra kamuoyuyla memnuniyetle paylaşılacaktır.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.